Gospodar Jovanova 54
11000 Beograd
+381 (0)11 32 82 742

Akupunktura

Postavljanje akupunkturnih ilica na lice i glavuBeba kao cilj, motivisala je tim Specijalne ginekološke bolnice “Beograd” da značajnu pažnju posveti integrativnoj medicini – spoju najviših dostignuća u nauci i tradicionalnoj medicini i alternativnih metoda koje se zasnivaju, pre svega, na akupunkturi i ishrani.

Mnoga istraživanja pokazala su da akupunktura može da ima značajan doprinos, ne samo tome kako se osoba oseća u toku tretmana, već i da bude značajan faktor povećanja stepena uspešnosti lečenja steriliteta.

Akupunkturom, odnosno bockanjem
iglicama određenih tačaka,
aktiviraju se energetski tokovi
u meridijanima, a to utiče na:

  • smanjenje napetosti i stresa
  • poboljšanja cirkulacije
  • bolji imunološki i endokrinig odgovor

Rezultat je često značajno veći stepen uspešnosti tertmana i trudnoća.

Metoda je bezbedna i pouzdana. Aplikovane iglice aktiviraju prirodne sposobnosti tela stimulišuci lučenje beta–endorfina koji utiču na poboljšanje funkcija jajnika. Istovremeno se postiže povećanje prokrvljenosti materice i senzibilitet receptora endometrijuma, jer se pospešuje lučenje TH2 citokina, a smanjuje TH1 citokina, što dovodi do poboljšane blastocitne implantacije.

Postavljanje akupunkturnih iglica na regiju stomakaNa taj način se poveća stopa uspeha IVF.

Akupunktura daje naročito dobre rezultate kod funkcionalnog steriliteta žena. U tim slučajevima reproduktivni organi su zdravi, ali ne dolazi do začeća zbog disbalansa hormona i poremećaja ovulacije.

Akupunktura se preporučuje i muškarcu i ženi jer je neophodno uskladiti mnoge funkcije kod oba partnera da bi došlo do oplodnje. Jedan od njih je i PH faktor.

Akupunktura deluje holistički - na hormone i na psihu, na fizičku funkciju reproduktivnog sistema, cirkulaciju, libido i potenciju. Ona obezbeđuje lečenje više različitih faktora koji mogu da dovedu do steriliteta oba partnera.

© Copyright 2013. All rights reserved. Design by NormaReclamare