Gospodar Jovanova 54
11000 Beograd
+381 (0)11 32 82 742

LEONTINA, GOCA TRŽAN I LJILJANA JAKŠIĆ PODRŽALE HUMANITARNU AKCIJU DODELE BESPLATNIH VANTELESNIH OPLODNJI

 

Devetu humanitarnu akciju dodele vantelesnih oplodnja koju je u susret Uskrsu organizovala Specijalna bolnica "Beograd" u Dečjem kulturnom centru obeležila je i velika podrška koju su svojim prisustvom i rečima dali i specijalni gosti.

Akciju su svesrdno podržale pevačice Goca Tržan i Leontina Vukomanović koja je u veoma emotivnom obraćanju prisutnima rekla da je izuzetno značajno da se ovakve akcije realizuju i da je najlepši zvuk na svetu bebin plač. Goca Tržan je zbog bolesti bila sprečena da prisustvuje, ali  se prisutnima obratila telefonom i dala svoju nesebičnu podršku.
Događaju je prisustvovala i glumica Ljiljana Jakšić sa ćerkom Darjom, koju je zahvaljujući vantelesnoj oplodnji dobila u 52. godini poručivši svim prisutnim parovima da je najvažnije da istraju u želji da se ostvare kao roditelji.

Lepu i veoma emotivnu atmosferu koja je vladala u prepunoj sali Dečijeg kulturnog centra, na najlepši način su uveličali dvomesečni Luka i Luna Deverdek, blizanci koji su došli na svet zahvaljujući besplatnom programu vantelesne oplodnje koji su njihovi roditelji dobili u prošlogodišnjoj uskršnjoj akciji, kao i Aleksandra Stojanović koja je pre 22 godine rođena zahvaljujući programu VTO koji je uradio naš tim, a koja je mama jednogodišnjeg Luke, prve bebe u Srbiji iz tzv. druge generacije vantelesne oplodnje. 

 

Više od 300 zainteresovanih učestvovalo je u ovoj humanitarnoj akciji koja je simbolično počela u 5 do 12, kako bi se i na taj način ukazalo na nužnost pružanja podrške parovima, koji šansu da se ostvare kao roditelji dobijaju kroz programe VTO za koje n

ajčešće nemaju dovoljno sredstava. Vantelesnu oplodnju ovaj put, kao uskršnji dar, dobili su bračni parovi Vulić i Petrović.


Specijalna bolnica "Beograd“ u svakoj humanitarnoj akciji tri puta godišnje izvlači jedan par kome dodeljuje besplatan program VTO, a kao član Baby kluba učestvuje i sa trećinom sredstava za svaku sledeću vantelesnu oplodnju koju podrži i neka druga organizacija. I ovoga puta to je bio
“Miter international“, pa su dodeljena dva besplatna programa.

 

© Copyright 2013. All rights reserved. Design by NormaReclamare