Gospodar Jovanova 54
11000 Beograd
+381 (0) 11 32 82 742
+381 (0) 60 01 200 96

TV PRILOG O SPECIJALNOM PROGRAMU VTO ZA ŽENE PREKO 40 GODINA

U okviru jutarnjeg programa TV Studio B, u emisiji Zdravo jutro, prof. dr Slobodan Radulović govorio je o novim, specijalnim programima vantelesne oplodnje namenjenim ženama koje imaju preko 40 godina.


Zena sa trudnickim stomakom drzi casovnik kao simbol bioloskog sataNaime, savremeni način života i brojni primeri poznatih svetskih, pa i domaćih zvezda koje su se ostvarile u ulozi majke posle 40 godine – diktira rastući trend trudnoća u kasnijem životnom dobu. U poslednjih deset godina broj žena koje su rodile prvo dete nakon 45. godine se udvostručio.


Uprkos tome što plodnost žena sa godinama opada, sve većemo broju ovih slučajeva doprinosi činjenica da se životni vek produžio, a medicina i u ovoj oblasti uznapredovala.

Zato se i granica za programa vantelesne oplodnje u Evropi pomerila na 47 godina, a u Americi čak na 55 godina. U ovim zemljama, međutim, stručnjaci savetuju da se parovi koji žele da se u kasnijem životnom dobu postanu roditelji odmah opredele za vantelesnu oplodnju, jer su šanse da im se želja za roditeljstvom ostvari u tom slučaju daleko veće. 

 

Specijalna bolnica “Beograd” zato kontinuirano prati svetske trendove u oblasti humane reprodukcije stalno usavršavajući svoje programe VTO.

Uz primenu holističkog pristupa, svaki program prilagođen je individualnoj kliničkoj slici pacijentkinja.

S obzirom da su, uz smanjenu funkciju jajnika, najčešći uzroci neplodnosti kod žena preko 40 godina anomalija
materice (najčešće je u pitanju tanki endometrijum - sluzokoža materice), Specijalna bolnica “Beograd” počela je primenu posebnog programa za žene preko 40 godina i za žene koje su imale
više neuspelih pokušaja vanteledne oplodnje.

 

© Copyright 2013. All rights reserved. Design by NormaReclamare