Gospodar Jovanova 54
11000 Beograd
+381 (0) 11 32 82 742
+381 (0) 60 01 200 96

Video Info

 

Zakonom o biomedicinski potpomognutoj oplodnji stovreni su uslovi za formiranje banke reproduktivnih ćelija, tkiva i embriona, čime se parovima znatno uvećavaju šanse za potomstvo, izjavio je u Novom danu TV N1 profesor doktor Slobodan Radulović, koji je pre 25 godina bio u timu koji je uradio prvu vantelesnu oplodnju u zemlji.

 

Parovi u Srbiji će uskoro moći da sačuvaju embrione i reproduktivne ćelije o trošku države. Ta mera uvodi se kao jedna u nizu za povećanje nataliteta. Ove godine RFZO je zaključio ugovor sa 6 državnih institucija i 11 privatnih koje rade vantelesnu oplodnju. Jedna od njih je i Specijalna ginekološka bolnica “Beograd“. Prof. dr Slobodan Radulović govorio je o ovoj temi u emisiji Tako stoje stvari na RTS 1.

Prof. dr Slobodan Radulović, ginekolog i gost emisije "Jutro sa Sanjom" na TV Studio B, govorio je vantelesnoj oplodnji ali i svojim profesionalnim počecima, u GAK Narodni front. On je rekao da je VTO, tj. takav način začeća nekada važio za kontroverznu metodu, tabu temu, a danas se sve promenilo, jer sama država podržava svojim kampanjama, odnosno podsticajima takav način povećanja nataliteta.

Prebacite na 44.35 minut i pogledajte sjajno gostovanje prof. dr Radulovića koji je pričao o aktuelnostima vezanim za lečenje steriliteta i VTO, ali i o svojim ranim poduhvatima kada je bio deo tima koji je još početkom '80 godina prvi u Srbiji sprovodio brojne značajne ginekološke procedure koje su bile preteča svega što savremena medicina zna i koje su omogućile rođenje mnogo zdravih beba.

Parovi koji žele da se ostvare kao roditelji izloženi su različitim vrstama stresa – od onog koji izazivaju savremeni život i okolnosti, preko pritiska sopstvene želje i očekivanja okoline, do vođenja računa o plodnim danima. U 10% slučajeva uzrok steriliteta se ne zna, a veruje se da je u mnogima od njih razlog neplodnosti tzv. psihogeni sterilitet.

Sterilitet već odavno nije tabu tema, a tome je doprinela činjenica da ga je sve više, pa se o njemu više i govori. Podaci, međutim, pokazuju da ljudi, a naročito mladi, zapravo jako malo znaju o reproduktivnom zdravlju.

 

 

Tema nedelje emisije 150 minuta na TV Prva bila je trudnoća. Glumica Ljiljana Jakšić govorila je o svom iskustvu sa vantelesnom oplodnjom i trudnoći u 52. godini, kao i o najradnosnijem trenutku u životu kada je na svet donela ćerku Dariju. 

Zašto se sve više ljudi bori za šansu da postanu roditelji, kada je nauka već toliko napredovala poslednjih decenija? Na ovo i druga važna pitanja o natalitetu, lečenju steriliteta i pravu na roditeljstvo odgovore je davao prof. dr Slobodan Radulović.

Anestezija je jedno od najvećih dostignuća u medicini, ali strah od nje nije retka pojava i posebno dolazi do izražaja kod pacijentkinja u lečenju steriliteta, jer su one dvostruko zabrinute, prvo jer su zdrave i mlade, drugo žele potomstvo. Da bi rizik od anestezije bio smanjen na nulu, prateći svestke trendove, ustanovili smo i ambulantu za preoperativnu pripremu. Prim. dr Vukašin Lugonja je naš anesteziolog i stručnjak za akupunkturu i integrativnu medicinu.

Gojaznost je nedvosmisleni neprijatelj plodnosti. Opsežna istaživanja na Harvardu pokazala su da žene sa poremećajima u ovulaciji, pravilnom ishranom mogu da smanje rizik neplodnosti i do 80%. Medicina je dokazala da gojaznost i kod muškaraca značajno utiče na kvalitet sperme.

 

 

 

Kontroliše se sve – od osnovnih higijenskih pravila i uslova, preko organizacije rada do kvaliteta opreme i stručnosti kadra. Od ispunjenosti standarda i visine ocene, zavisi i trajanje akreditacije. Maksimum je 7, a minimum 1 godina. “Trudimo se da držimo korak sa većinom centara ovog ranga u svetu i izuzetno smo ponosni što smo akreditaciju dobili na maksimalnih 7 godina” – kaže prof. dr Radulović.

REVOLUCIONARNI BIOINKUBATOR SA PERMANENTNIM EMBRIO MONITORINGOM zahvaljujući Specijalnoj ginekološkoj bolnici "Beograd"PRVI put u Srbiji. Najnovije tehnologije za veći uspeh!

 

 

 

PRVA PRIVATNA bolnica koja je AKREDITOVANA u oblasti humane reprodukcije i lečenja steriliteta je Specijalna ginekološka bolnica "Beograd". Do sada su akreditovane samo 3 privatne zdravstvene ustanove što govori o visokim kriterijumima u ispunjavanju standarda.

Rezultati istraživanja sprovedenih širom sveta pokazuju da od pravovremene i profesionalne PSIHOLOŠKE PODRŠKE zavisi i do 30% USPEŠNOSTI vantelesne oplodnje? Šta o ovome kažu dr Saša Stanišić i psiholog Darja Živković.

 

AKUPUNKTURA i uopšte spoj tradicionalne i alternativne medicine uvek daju rezultate. Posvećeni ostvarenju želje pacijenata da dobiju bebu, jedni smo od retkih ustanova u Srbiji koja vrlo uspešno primenjuje metode INTEGRATIVNE MEDICINE u VTO programima.

 

Država i društvo ne pružaju dovoljnu podršku ljudima koji uz pomoć VTO žele da se ostvare kao roditelji, a okolina, pa i sama porodica, često ne shvata da to nije nimalo lako.  Zajedno se borimo protiv stresa, anksioznosti i neznanja. PSIHOLOŠKO SAVETOVALIŠTE i VTO KLUB su tu za vas.

 

Zašto su BLIZANAČKE TRUDNOĆE česte u procesu vantelesne oplodnje u emisiji Zdravo jutro otkriva nam prof. dr Slobodan R. Radulović , direktor Specijalne ginekološke bolnice "Beograd".

 

Statistika kaže da od parova koji su imali 3 pokušaja VTO VIŠE od 70% ostane TRUDNO. Sa brojem pokušaja raste i procenat uspešnosti! Zato smo kreirali specijalne programe namenjene ženama koje su prošle kroz VIŠE NEUSPELIH VTO.

U poslednjih 10 godina broj žena koje su rodile dete se UDVOSTRUČIO! O novim, uspešnim SPECIJALNIM programima VTO namenjenim ženama koje imaju PREKO 40 GODINA, prof. dr Radulović u emisiji Zdravo jutro na TV Studio B. 

DEVETA HUMANITARNA AKCIJA dodele DVA besplatna programa vantelesne oplodnje Specijalne bolnice "Beograd", održana povodom uskršnjih praznika u Dečijem kulturnom centru, 5. aprila 2015.

 

LEONTINA VUKOMANOVIĆ prepoznaje nemerljivi značaj ovakvih humanitarih akcija, ali i veliki značaj razbijanja tabua na temu vantelesne oplodnje i problema steriliteta.

 

LJILJANA JAKŠIĆ sa ćerkom DARIJOM, kao i uvek, od srca podržava humanitarne akcije dodele besplatnih VTO Specijalne bolnice "Beograd" i parove koji se bore da se, kao i ona, ostvare u najlepšoj životnoj ulozi - roditeljstvu.

Prof. dr Radulović najavljuje Uskršnju HUMANITARNU AKCIJU dodele DVA BESPLATNA programa vantelesne oplodnje Specijane bolnice "Beograd" u Dečijem kulturnom centru u Beogradu, 5. aprila 2015.
 

O INOVACIJAMA u VTO i SPECIJALNIM PROGRAMIMA za žene PREKO 40 GODINA starosti i za žene koje su imale više neuspelih pokušaja, kao i o važnosti psihološke podrške, u emisiji Dobro jutro Srbijo na TV Happy, govorio je prof. dr . Radulović.

U Tačno 9 na TV Prva prof. dr Slobodan R. Radulović priča o dijagnostici, LEČENJU STERILITETA i vantelesnoj oplodnji kao pomoći i načinu za ostvarivanje najlepše životne uloge - RODITELJSTVA.

 

U susret Evropskom Kongresu Integrativne Medicine u Beogradu, u emisiji SVET ZDRAVLJA na RTS, prof. dr Radulović govori o metodama primene INTEGRATIVNE MEDICINE u programima VTO koje daju vrlo uspešne rezultate.

 

Prošlo je više od 30 godina od kada se rodila prva beba "iz epruvete" i do danas milioni parova postali su roditelji zahvaljujući asistiranoj reprodukciji! Zato treba znati šta sve podrazumevaju termini kao što su STIMULACIJA OVULACIJE, INSEMINACIJA, VANTELESNA OPLODNJA.

Ishrana, psihološki balans, akupunktura. INTEGRATIVNA MEDICINA se pokazala se kao važan i veoma uspešan"igrač" u lečenju steriliteta i vantelesnoj oplodnji. (Dobro jutro Srbijo, TV Happy)

 

Čak do 30% uspešnosti vantelesne oplodnje zavisi i od pravovremene i profesionalne PSIHOLOŠKE PODRŠKE pokazuju svetska istraživanja. Za pacijente Spcijalne bolnice"Beograd" pihološko savetovalište je BESPLATNO!

VTO LABORATORIJA je srce vantelesnog programa - mesto gde se vrši sama oplodnja jajne ćelije.
Serijal o VTO emisije U zdravom telu.

 

 

Vrlo važan ključ u dijagnostici i lečenju steriliteta jeste i 4D ULTRAZVUK koji je istovremeno i neprevaziđeno oruđe u praćenju trudnoće.
Serijal o VTO emisije U zdravom telu.

PRVA i jedinstvena ON LINE ANMNEZA Specijalne bolnice "Beograd", novina i kod nas i u regionu, velika je pomoć u dijagnostici i lečenju steriliteta.
Serijal o VTO emisije U zdravom telu.

Specijalna bolnica "Beograd" ugostila je ekipu TV Prva koja je posvetila pažnju i vreme važnim temama kao što su lečenje steriliteta i vantelesna oplodnja, a kojima se mi sa uspehom bavimo više od 20 godina.

(mart 2014.)

Vantelesna oplodnja o trošku RFZO-a obavlja se i u Specijalnoj ginekološkoj bolnici “Beograd”.
Prof. dr Radulović u emisiji Beograde dobro jutro,
Studio B. (decembar 2013.)
 

Srđan Trajković ispred Udruženja osoba sa paraplegijom iz Vranja govori o otvaranju Centra za reproduktivno zdravlje osoba sa invaliditetom.

(decembar 2010.)

Vukoman Bošković iz Udruženja paraplegičara i kvadriplegičara Beograd naotvaranju Centra za reproduktivno zdravlje osoba sa invaliditetom.

(decembar 2010.)

Slobodan Bjelotomić iz Uprave za biomedicinu Ministarstva zdravlja o otvaranju Centra za reproduktivno zdravlje osoba sa invaliditetom.

(decembar 2010.)

Prof. dr Slobodan R. Radulović, direktor Specijalne ginekološke bolnice Beograd, o otvaranju Centra za reproduktivno zdravlje osoba sa invaliditetom.

(decembar 2010.)

Nenad Stojanović iz Centra za inovativne aktivnosti o otvaranju Centra za reproduktivno zdravlje osoba sa invaliditetom.

(decembar 2010.)

 

PRVI Centar za reproduktivno zdravlje osoba sa invaliditetom u Srbiji i na zapadnom Balkanu otvoren u Specijalnoj ginekološkoj bolnici "Beograd".
(decembar 2010.)

 

 

 

© Copyright 2013. All rights reserved. Design by NormaReclamare