Gospodar Jovanova 54
11000 Beograd
+381 (0) 11 32 82 742
+381 (0) 60 01 200 96

Video Info

 

Zakonom o biomedicinski potpomognutoj oplodnji stovreni su uslovi za formiranje banke reproduktivnih ćelija, tkiva i embriona, čime se parovima znatno uvećavaju šanse za potomstvo, izjavio je u Novom danu TV N1 profesor doktor Slobodan Radulović, koji je pre 25 godina bio u timu koji je uradio prvu vantelesnu oplodnju u zemlji.

 

Parovi u Srbiji će uskoro moći da sačuvaju embrione i reproduktivne ćelije o trošku države. Ta mera uvodi se kao jedna u nizu za povećanje nataliteta. Ove godine RFZO je zaključio ugovor sa 6 državnih institucija i 11 privatnih koje rade vantelesnu oplodnju. Jedna od njih je i Specijalna ginekološka bolnica “Beograd“. Prof. dr Slobodan Radulović govorio je o ovoj temi u emisiji Tako stoje stvari na RTS 1.

Prof. dr Slobodan Radulović, ginekolog i gost emisije "Jutro sa Sanjom" na TV Studio B, govorio je vantelesnoj oplodnji ali i svojim profesionalnim počecima, u GAK Narodni front. On je rekao da je VTO, tj. takav način začeća nekada važio za kontroverznu metodu, tabu temu, a danas se sve promenilo, jer sama država podržava svojim kampanjama, odnosno podsticajima takav način povećanja nataliteta.

Prebacite na 44.35 minut i pogledajte sjajno gostovanje prof. dr Radulovića koji je pričao o aktuelnostima vezanim za lečenje steriliteta i VTO, ali i o svojim ranim poduhvatima kada je bio deo tima koji je još početkom '80 godina prvi u Srbiji sprovodio brojne značajne ginekološke procedure koje su bile preteča svega što savremena medicina zna i koje su omogućile rođenje mnogo zdravih beba.

Tema nedelje emisije 150 minuta na TV Prva bila je trudnoća. Glumica Ljiljana Jakšić govorila je o svom iskustvu sa vantelesnom oplodnjom i trudnoći u 52. godini, kao i o najradnosnijem trenutku u životu kada je na svet donela ćerku Dariju. 

Zašto se sve više ljudi bori za šansu da postanu roditelji, kada je nauka već toliko napredovala poslednjih decenija? Na ovo i druga važna pitanja o natalitetu, lečenju steriliteta i pravu na roditeljstvo odgovore je davao prof. dr Slobodan Radulović.

U prilogu u Dnevniku 2 na RTS prod. dr Radulović govorio je o VTO o trošku države, biološkom satu, uzrocima steriliteta i ostalim faktorima koji bi mogli da utiču na povećanje kapaciteta, kao i povećanje starosne granice u budućnosti, dok je bračni par Aleksić pričao o svom iskustvu sa vantelesnom oplodnjom.

Prof. dr Slaviša Stanišić govorio je o važnim i aktuelnim temama koje se tiču lečenja steriliteta i VTO, o letu kao odličnom periodu za pripremu organizma za VTO, zamrzavanju reproduktivnih ćelija i embriona, kao i o novom Zakonu i začeću i trudnoći u kasnijim godinama.

 

Profesor dr Radulović, direktor Specijalne bolnice "Beograd" je, gostujući u emisiji Dobar dan, govorio o novom usvojenom Zakonu o vantelesnoj oplodnji kojim je predviđeno postojanje banke reproduktivnih ćelija, tkiva i embriona u Srbiji, a čiji glavni cilj je povećanje broja postupaka i uspeha veštačke oplodnje.

Specijalna bolnica "Beograd" poklonila VTO i na taj način se pridružila ekipi emisije Praktična žena na putu ka ostvarenju sna Bose Stojnić - da postane majka.

 

 

 

Važno je verovati, biti uporan i čuvati dobre ljude koje imate oko sebe kaže glumica Ljiljana Jakšić kojoj se u zrelim godinama, uz pomoć VTO, ostvario najveći životni san - da postane majka. Specijalna bolnica “Beograd” ponosna je što je verom i znanjem svog stručnog tima omogućila Ljiljani da se u 52. godini ostvari kao roditelj i uživa u ljubavi i odrastanju svoje Darije.

Dr Marijana Šašić i sestra Mila iz Specijalne bolnice "Beograd" gostovale su emisiji Praktična žena na TV Prva i dočarale kako izgeda postupak KRIOPREZERVACIJE, objsnile čemu služi i kada se sve i iz kojih razloga pribegava metodi zamrzavanja humanog materijala odnosno jajnih ćelija i spermatozoida.

 

VTO se ponovo radi i u PRIVATNIM KLINIKAMA o TROŠKU FONDA jer u državnim bolnicama nema dovoljno kapaciteta. Parovi se prilikom izlaska na lekarsku komisiju opredeljuju za državnu, ili jednu od 11 privatnih bolnica među kojima je, naravno, i SGB "Beograd". Prof. dr Radulović za Jutarnji dnevnik RTS1.

 

Gosti emisije 150 minuta na TV Prva bili su prof. dr Saša Stanišić i psiholog Darja Živković. Ovi stručnjaci iz Specijalne bolnice “Beograd” pozitivnom učinku primene INTEGRATIVNE medicine u lečenju steriliteta, kao i o važnoj ulozi koju PSIHOLOŠKA PODRŠKA ima u svim koracima na ovom putu ka cilju - BEBI.

 

Uspostavljanje veze roditelja sa bebom i pre rođenja je izuzetno važno pokazuju svetska istraživanja, te medicina sve više pažnje posvećuje tom povezivanju tzv. “bondingu”. Šta nam sve omogućavaju najsavremniji aparati koji stvaraju trodimenzionalnu sliku (3D) i trodimenzionalni film (4D).

Procenat uspešnosti VTO je u porastu i u proseku kod svakog trećeg para iz prvog pokušaja rezultira  trudnoćom! Ali, ipak, većina parova da bi dobila bebu VTO mora da ponovi nekoliko puta što izaziva dodatnu blokadu izazvanu i psihološkim opterećenjem. Kako Vam pomažemo da to rešite?

Plodnost žene je najveća od 25. do 35. godine.
Biološki sat otkucava. Ne prepuštajte ništa slučaju. KRIOPREZERVACIJOM tj. zamrzavanjem jajnih ćelija dobijate mogućnost da se u najlepšoj životnoj ulozi ostvarite i kasnije.

U više od 40% slučajeva muški sterilitet razlog zbog čega se parovi ne ostvaruju kao roditelji. Šta je to što dovodi do MUŠKOG STERILITETA? Postoje li i koji su to NAČINI da se kod određenog broja muškaraca ovaj problem PREVAZIĐE?

VTO O TROŠKU DRŽAVE ponovo i u PRIVATNIM KLINIKAMA zbog dugih listi čekanja i smanjenih kapaciteta u državnim ustanovama. Za DRUGI DNEVNIK RTS-a pričao je i prof. dr Radulović, direktor Specijalne bolnice "Beograd".

 

MINISTARSTVO ZDRAVLJA je najavilo da će za nekoliko meseci ponovo početi sprovođenje programa vantelesne oplodnje u PRIVATNIM klinikama o TROŠKU DRŽAVE. Prof. dr Slobodan R. Radulović govorio je na ovu temu u jutarnjem programu TV Happy.


"Mi se trudimo da držimo korak sa većinom centara ovog ranga u svetu i izuzetno smo ponosni što smo AKREDITACIJU dobili na maksimalnih 7 GODINA.” Specijalna ginekološka bonica "Beograd"je PRVA akreditovana privatna ustanova u svojoj oblasti.

 

REVOLUCIONARNI BIOINKUBATOR SA PERMANENTNIM EMBRIO MONITORINGOM zahvaljujući Specijalnoj ginekološkoj bolnici "Beograd"PRVI put u Srbiji. Najnovije tehnologije za veći uspeh!

 

PRVA PRIVATNA bolnica koja je AKREDITOVANA u oblasti humane reprodukcije i lečenja steriliteta je Specijalna ginekološka bolnica "Beograd". Do sada su akreditovane samo 3 privatne zdravstvene ustanove što govori o visokim kriterijumima u ispunjavanju standarda.

Rezultati istraživanja sprovedenih širom sveta pokazuju da od pravovremene i profesionalne PSIHOLOŠKE PODRŠKE zavisi i do 30% USPEŠNOSTI vantelesne oplodnje? Šta o ovome kažu dr Saša Stanišić i psiholog Darja Živković.

 

AKUPUNKTURA i uopšte spoj tradicionalne i alternativne medicine uvek daju rezultate. Posvećeni ostvarenju želje pacijenata da dobiju bebu, jedni smo od retkih ustanova u Srbiji koja vrlo uspešno primenjuje metode INTEGRATIVNE MEDICINE u VTO programima.

 

Država i društvo ne pružaju dovoljnu podršku ljudima koji uz pomoć VTO žele da se ostvare kao roditelji, a okolina, pa i sama porodica, često ne shvata da to nije nimalo lako.  Zajedno se borimo protiv stresa, anksioznosti i neznanja. PSIHOLOŠKO SAVETOVALIŠTE i VTO KLUB su tu za vas.

 

Zašto su BLIZANAČKE TRUDNOĆE česte u procesu vantelesne oplodnje u emisiji Zdravo jutro otkriva nam prof. dr Slobodan R. Radulović , direktor Specijalne ginekološke bolnice "Beograd".

 

Statistika kaže da od parova koji su imali 3 pokušaja VTO VIŠE od 70% ostane TRUDNO. Sa brojem pokušaja raste i procenat uspešnosti! Zato smo kreirali specijalne programe namenjene ženama koje su prošle kroz VIŠE NEUSPELIH VTO.

U poslednjih 10 godina broj žena koje su rodile dete se UDVOSTRUČIO! O novim, uspešnim SPECIJALNIM programima VTO namenjenim ženama koje imaju PREKO 40 GODINA, prof. dr Radulović u emisiji Zdravo jutro na TV Studio B. 

DEVETA HUMANITARNA AKCIJA dodele DVA besplatna programa vantelesne oplodnje Specijalne bolnice "Beograd", održana povodom uskršnjih praznika u Dečijem kulturnom centru, 5. aprila 2015.

 

LEONTINA VUKOMANOVIĆ prepoznaje nemerljivi značaj ovakvih humanitarih akcija, ali i veliki značaj razbijanja tabua na temu vantelesne oplodnje i problema steriliteta.

 

LJILJANA JAKŠIĆ sa ćerkom DARIJOM, kao i uvek, od srca podržava humanitarne akcije dodele besplatnih VTO Specijalne bolnice "Beograd" i parove koji se bore da se, kao i ona, ostvare u najlepšoj životnoj ulozi - roditeljstvu.

Prof. dr Radulović najavljuje Uskršnju HUMANITARNU AKCIJU dodele DVA BESPLATNA programa vantelesne oplodnje Specijane bolnice "Beograd" u Dečijem kulturnom centru u Beogradu, 5. aprila 2015.
 

O INOVACIJAMA u VTO i SPECIJALNIM PROGRAMIMA za žene PREKO 40 GODINA starosti i za žene koje su imale više neuspelih pokušaja, kao i o važnosti psihološke podrške, u emisiji Dobro jutro Srbijo na TV Happy, govorio je prof. dr . Radulović.

U Tačno 9 na TV Prva prof. dr Slobodan R. Radulović priča o dijagnostici, LEČENJU STERILITETA i vantelesnoj oplodnji kao pomoći i načinu za ostvarivanje najlepše životne uloge - RODITELJSTVA.

 

U susret Evropskom Kongresu Integrativne Medicine u Beogradu, u emisiji SVET ZDRAVLJA na RTS, prof. dr Radulović govori o metodama primene INTEGRATIVNE MEDICINE u programima VTO koje daju vrlo uspešne rezultate.

 

Prošlo je više od 30 godina od kada se rodila prva beba "iz epruvete" i do danas milioni parova postali su roditelji zahvaljujući asistiranoj reprodukciji! Zato treba znati šta sve podrazumevaju termini kao što su STIMULACIJA OVULACIJE, INSEMINACIJA, VANTELESNA OPLODNJA.

Ishrana, psihološki balans, akupunktura. INTEGRATIVNA MEDICINA se pokazala se kao važan i veoma uspešan"igrač" u lečenju steriliteta i vantelesnoj oplodnji. (Dobro jutro Srbijo, TV Happy)

 

Čak do 30% uspešnosti vantelesne oplodnje zavisi i od pravovremene i profesionalne PSIHOLOŠKE PODRŠKE pokazuju svetska istraživanja. Za pacijente Spcijalne bolnice"Beograd" pihološko savetovalište je BESPLATNO!

VTO LABORATORIJA je srce vantelesnog programa - mesto gde se vrši sama oplodnja jajne ćelije.
Serijal o VTO emisije U zdravom telu.

 

 

Vrlo važan ključ u dijagnostici i lečenju steriliteta jeste i 4D ULTRAZVUK koji je istovremeno i neprevaziđeno oruđe u praćenju trudnoće.
Serijal o VTO emisije U zdravom telu.

PRVA i jedinstvena ON LINE ANMNEZA Specijalne bolnice "Beograd", novina i kod nas i u regionu, velika je pomoć u dijagnostici i lečenju steriliteta.
Serijal o VTO emisije U zdravom telu.

TV PRVA ugostila je Specijalnu bolnicu "Beograd" i posvetila vreme važnim temama kao što su lečenje steriliteta i vantelesna oplodnja kojima se sa uspehom bavimo više od 20 godina.

(mart 2014.)

Vantelesna oplodnja o trošku RFZO-a obavlja se i u Specijalnoj ginekološkoj bolnici “Beograd”.
Prof. dr Radulović u emisiji Beograde dobro jutro,
Studio B. (decembar 2013.)
 

Srđan Trajković ispred Udruženja osoba sa paraplegijom iz Vranja govori o otvaranju Centra za reproduktivno zdravlje osoba sa invaliditetom.

(decembar 2010.)

Vukoman Bošković iz Udruženja paraplegičara i kvadriplegičara Beograd naotvaranju Centra za reproduktivno zdravlje osoba sa invaliditetom.

(decembar 2010.)

Slobodan Bjelotomić iz Uprave za biomedicinu Ministarstva zdravlja o otvaranju Centra za reproduktivno zdravlje osoba sa invaliditetom.

(decembar 2010.)

Prof. dr Slobodan R. Radulović, direktor Specijalne ginekološke bolnice Beograd, o otvaranju Centra za reproduktivno zdravlje osoba sa invaliditetom.

(decembar 2010.)

Nenad Stojanović iz Centra za inovativne aktivnosti o otvaranju Centra za reproduktivno zdravlje osoba sa invaliditetom.

(decembar 2010.)

 

PRVI Centar za reproduktivno zdravlje osoba sa invaliditetom u Srbiji i na zapadnom Balkanu otvoren u Specijalnoj ginekološkoj bolnici "Beograd".
(decembar 2010.)

 

 

 

© Copyright 2013. All rights reserved. Design by NormaReclamare