Gospodar Jovanova 54
11000 Beograd
+381 (0) 11 32 82 742
+381 (0) 60 01 200 96

Dijagnostika steriliteta

ISPITIVANJE STERILITETA

Centar za vantelesnu oplodnju Specijalne ginekološke bolnice "Beograd" timskim pristupom i primenom najsavremenijih metoda obezbeđuje najkvalitetnije ispitivanje i lečenje neplodnosti.

U idealnim uslovima oko 80% parova ostvari začeće u toku prve godine zajedničkog života. Verovatnoća da se prirodnim putem začne beba tokom te prve godine, sa početnih 25% u toku svakog ciklusa postepeno opada do 5% mesečno tokom druge godine zajedničkog života, a spontano začeće bez medicinske pomoći postaje nemoguće. Neplodnost ili umanjena plodnost nisu retki. Pretpostavlja se da oko 10% parova nije u mogućnosti da ostvari začeće u vreme kada to želi.

Današnje medicinsko znanje i tehnike asistirane reprodukcije omogućuju uspešno lečenje neplodnosti kod oko 70% parova.

Uvažavajući sve potrebe pacijenta, svakim pojedinačnim slučajem u Specijalnoj bolnici "Beograd" bavi se tim stručnjaka: ginekolog, urolog, embriolog, endokrinolog, mikrobiolog, genetičar i psiholog koji će se potruditi da se sva neophodna ispitivanja i eventualno lečenje sprovedu na najadekvatniji način.

U tom cilju Specijalna bolnica "Beograd" pruža mogućnost svih najsavremeniji dijagnostičkih postupaka i metoda.
 

PREGLED OBA PARTNERA

Pregledi koji se rutinski primenjuju u fazi dijagnostike su nezaobilazni. Greška je započinjati terapiju pre završetka kompletnog ispitivanja oba partnera. Obavezno je uraditi dijagnostiku i muškarca i žene zbog sve većeg procenta obostranog steriliteta.

Osnovni pregledi oba partnera su:

  • MIKROBIOLOŠKA ISPITIVANJA
  • ISPITIVANJE HORMONSKOG STATUSA
  • GENETSKA ISPITIVANJA
  • HISTOPATOLOŠKA ISPITIVANJA – BIOPSIJA
  • DIJAGNOSTIKA NEPLODNOSTI KOD ŽENA – detaljnije >>
  • DIJAGNOSTIKA NEPLODNOSTI KOD MUŠKARACA – detaljnije >>
© Copyright 2013. All rights reserved. Design by NormaReclamare