Gospodar Jovanova 54
11000 Beograd
+381 (0) 11 32 82 742
+381 (0) 60 01 200 96

Humanitarne akcije

IVAN IVANOVIĆ I SPECIJALNA BOLNICA “BEOGRAD” ZA NOVU GODINU OBRADOVALI
DVA BRAČNA PARA


Neki veruju u Deda Mraza, a neki u dobre ljude koji znaju i žele da pomognu.


U poslednjoj, novogodišnjoj, epizodi emisije "Veče sa Ivanom Ivanovićem", koja je tradicionalno bila u
znaku humanosti Specijalna bolnica "Beograd" i Ivan Ivanović obradovali su besplatnim programima
vantelesne oplodnje dva bračna para - Mirjanu i Nikolu Pantelić iz Šapca i Aleksandru Stošič i Sašu
Jovanovića iz Beograda.Bolnica “Beograd” nije promenila svoju odluku da ovi parovi dobiju šansu da postanu roditelji i kada se
ispostavilo da će poslednja epizoda popularnog serijala neće biti emitovana zbog neslaganja i razlaza
popularnog voditelja i menadžemnta njegove televizije.

Humanost i želja da na ovaj svet dođe što više beba, vodi nas i u ovoj priči.

Zato i Mirjani i Nikoli, i Aleksandri i Saši zahvaljujemo na poverenju koje su nam ukazali, činimo sve da
ostvarimo njihov san i držimo palčeve za nove početke i nove radosne vesti.
 

 

BESPLATNA VANTELESNA OPLODNJA ZA BOSU IZ PROGRAMA “MRŠAVIMO ZAJEDNO” EMISIJE “PRAKTIČNA ŽENA” 


Specijalna bolnica “Beograd” je ostvarila je san Bose Stojnić poklanjajući joj besplatan program vantelesne
oplodnje.

Bosa je kao svoju želju koja ju je motivisala da se prijavi za program “Mršavimo zajedno” koji je organizovala produkcija emisije Praktična žena (TV Prva) navela upravo to – mogućnost da uz pomoć vantelesne oplodnje
postane majka.  Budući da se Bosa istinski trudila, uspela je da oslabi, a tim Specijalne bolnice Beograd sa zadovoljstvom joj je ispunio želju.

“Ljudi nisu svesni da telesna težina u značajnoj meri utiče na problem steriliteta i njegovo rešavanje i zato
nam je posebno drago da je Bosa bila svesna da joj višak težine šteti u ostvarenju svog sna” – kaže prof.
dr Slobodan R. Radulović.

Kako su Bosa Stojnić i njen suprug Nedeljko reagovali u emisiji “Praktična žena” na vest da je Specijalna
bolnica Beograd kao nagradu za ostvareni rezultat poklonila vantelesnu oplodnju možete pogledati u
insertu iz ove emisije:

 Stručni tim Specijalne bolnice “Beograd” i emisije “Praktična žena” nastavili su zajedno da prate Bosu
i Nedeljka i kroz sam process vantelesne oplodnje.

Kako je izgledao taj put i koji su rezultati saznali smo svi zajedno. Pogledajte! 

USKRŠNJI DAR ZA PORODICE VULIĆ I PETROVIĆ

 

Prof. dr RAdulovic, Ljiljana Jaksic sa cerkom Darijom i dobitnici programam VTOViše od 300 zainteresovanih učestvovalo je 5. aprila 2015. u devetoj humanitarnoj akciji dodele besplatne vantelesne oplodnje koju je u Dečijem kulturnom centru organizovala Specijalna bolnica “Beograd“. Akcija je simbolično počela u 5 do 12, kako bi se i na taj način ukazalo na nužnost pružanja podrške parovima, koji šansu da se ostvare kao roditelji dobijaju kroz programe vantelesne oplodnje za koje najčešće nemaju dovoljno sredstava.


U ovoj akciji vantelesnu oplodnju kao uskršnji dar dobili su bračni parovi Vulić i Petrović, koji su svoju radost podelili sa svim prisutnim parovima i gostima.


„Sve veći broj bračnih parova koji se prijavljuju za učešće u našim akcijama, najbolji su pokazatelj da veliki broj parova u Srbiji ima problem sa dobijanjem potomstva. Zato smo, u cilju davanja doprinosa povećanju nataliteta, pokrenuli i inicijativu osnivanja i učlanjenja donatora u Baby club, preko koga ćemo, nadam se, obezbediti sredstva za dodelu još više besplatnih programa vantelesne oplodnje“ istakao je prof. dr Radulović.


Prof. dr RAdulovic, Ljiljana Jaksic sa cerkom Darijom i dobitnici programam VTOAkciju su svesrdno podržale pevačice Goca Tržan i Leontina Vukomanović koja je u veoma emotivnom obraćanju prisutnima rekla da je izuzetno značajno da se ovakve akcije realizuju i da je najlepši zvuk na svetu bebin plač. Goca Tržan je zbog bolesti bila sprečena da prisustvuje, ali se prisutnima obratila telefonom i dala svoju nesebičnu podršku.

Događaju je prisustvovala i glumica Ljiljana Jakšić sa ćerkom Darijom, koju je zahvaljujući vantelesnoj oplodnji dobila u 52. godini poručivši svim prisutnim parovima da je najvažnije da istraju u želji da se ostvare kao roditelji.


Prof. dr Radulovic sa bracnim parom Deverdem i njihovim blizancimaLepu i veoma emotivnu atmosferu koja je vladala u prepunoj sali Dečijeg kulturnog centra, na najlepši način su uveličali dvomesečni Luka i Luna Deverdek, blizanci koji su došli na svet zahvaljujući besplatnom programu vantelesne oplodnje koji su njihovi roditelji dobili u prošlogodišnjoj uskršnjoj akciji Specijalne bolnice “Beograd“, kao i Aleksandra Stojanović koja je pre 22 godine rođena zahvaljujući programu VTO koji je uradio naš tim, a koja je mama jednogodišnjeg Luke, prve bebe u Srbiji iz tzv. druge generacije vantelesne oplodnje. 

Specijalna bolnica "Beograd" u svakoj humanitarnoj akciji tri puta godišnje izvlači jedan par kome dodeljuje besplatan program vantelesne oplodnje, a kao član Baby kluba učestvuje i sa trećinom sredstava za svaku sledeću vantelesnu oplodnju koju podrži i neka druga organizacija. I ovoga puta to je bio “Miter international“, pa su dodeljena dva besplatna programa.

 

 

  

USKRŠNJA DODELA BESPLATNIH PROGRAMA VANTELESNE OPLODNJE 2015.

 

U Dečjem kulturnom centru Beograd (ul. Takovska 8) , u nedelju 5. aprila i povodom ovogodišnjeg Uskrsa, biće organizovana humanitarna akcija dodeljivanja dva besplatna programa vantelesne oplodnje koju deveti put organizuje Specijalna bolnica "Beograd". Akcija simbolično počinje u 5 do 12, kako bi se i na taj način ukazalo na nužnost pružanja podrške parovima koji šansu da se ostvare kao roditelji dobijaju kroz programe vantelesne oplodnje za koje najčešće nemaju dovoljno sredstava.

Dve bebe maskirani kao uskrsnji zecevi - najava humanitarne akcije dodele programa VTOBolnica "Beograd" u svakoj humanitarnoj akciji tri puta godišnje izvlači jedan par kome dodeljuje besplatan program vantelesne oplodnje, a kao član Baby kluba učestvuje i sa trećinom sredstava za svaku sledeću vantelesnu oplodnju koju podrži i neka druga organizacija, institucija ili preduzeće. Akciji se i ovog puta pridružio i "Miter international", što znači da će i ovoga puta biti dodeljena dva besplatna programa.

Parovi koji žele da učestvuju u humanitarnoj akciji dodele besplatnih programa vantelesne oplodnje prijavljuju se do subote 4. aprila dežurnoj službi bolnice na telefone : +381 (0) 11 3282 742, +381 (0) 11 3282 864, od 0 do 24 sata. Parovi koji se prijave moraju lično prisustvovati izvlačenju jer bolnica insistira na apsolutno transparentnom postupku.

 


 

DODELJENA DVA BESPLATNA PROGRAMA VTO U HuMANITARNOJ AKCIJI POVODOM DEČIJE NEDELJE 2014.


Humanitarnoj akciji Specijalne bolnice "Beograd", osmoj po redu, za dodelu besplatnih programa vantelesne oplodnje prisustvovalo je više od 260 parova. Mala Darija je uz pomoć mame Ljiljane Jakšić sreću donela bračnim parovima Milojević i Jojić.

Prof. dr Radulovic sa Ljiljanom Jaksic, njenom cerkom Darijom i dobitnicama programa VTO"Radi davanja doprinosa povećanju nataliteta pokrenuli smo inicijativu učlanjenja donatora u "Bebi-klub", preko koga ćemo, nadam se, obezbediti sredstva za dodelu još više besplatnih programa vantelesne oplodnje", istakao je profesor dr Slobodan Radulović.

On je saopštio da će bračni par Deverdek, koji je u uskršnjoj akciji osvojio besplatan program vantelesne oplodnje, postati roditelji blizanaca.

Specijalna bolnica "Beograd" ima najveću uspešnost ostvarenih trudnoća - čak 42 odsto.
 

 


DUPLA SREĆa povodom dečije nedelje


Dve bebe spavaju - najava humanitarne akcije dodele dva programa VTOPočetak dečije nedelje ove godine je i početak prijavljivanja parova za osmu humanitarnu akciju Specijalne bolnice "Beograd" za dodelu besplatnih programa vantelesne oplodnje. U ovim akcijama do sada je izvlačen jedan srećni par, ali će ovoga puta sreća biti dupla, odnosno biće izvučena dva para koji će dobiti besplatne programe vantelesne oplodnje.

Naime, u cilju davanja doprinosa povećanju nataliteta Bolnica "Beograd" pokrenula je inicijativu učlanjenja donatora u Baby club, 

kome i sama doprinosi tako što na svake dve trećine obezbeđenih sredstava za besplatnu vantelesnu oplodnju, ona izdvaja treću trećinu. Prvi član kluba ovih dana postao je "Miter international" zahvaljujući čemu će u ovoj akciji umesto jednog, biti izvučena dva para koja će dobiti besplatni program vantelesne oplodnje.

Prijave parova za učešće u humanitarnoj akciji dodele besplatnih programa vantelesne oplodnje mogu se podnositi do 18. oktobra kada će u 13 h u prostorijama bolnice biti i javno izvlačenje parova.

Ljiljana Jakisic u narucju drzi svoju bebu DarijuSrećne parove u ovoj akciji izvući će jednogodišnja Darija, ćerka glumice Ljiljane Jakšić, koja je u 52 godini života dobila dete zahvaljujući vantelesnoj oplodnji u Bolnici "Beograd".

Zainteresovani parovi za učešće u akciji mogu se prijaviti dežurnoj službi bolnice na telefone : +381 (0) 11 3282 742, +381 (0) 11 3282 864, od 0 do 24 sata. Parovi koji se prijave moraju lično prisustvovati izvlačenju jer bolnica insistira na apsolutno transparentnom postupku.

Foto izvor: Story

 RADOSNE VESTI


Bracni par Deverdek u drugom stanju nakon sto su u humanitarnoj akciji bolnice Beograd dobili program VTORadosne vesti zaslužuju da ih podelimo sa prijateljima. A ima li radosnije vesti od one da će nam u ovoj godini stići još jedna beba? Beba o kojoj govorimo je ona koju čeka porodica Deverdek. Ovaj bračni par dobio je od Specijalne bolnice "Beograd" besplatnu vantelesnu oplodnju u našoj humaniranoj uskršnjoj akciji izvlačenja parova.

“Ova vest veoma nas je obradovala, jer mi svaku bebu u čijem dolasku na svet učestvujemo doživljavamo kao člana naše sada već veoma brojne porodice” – kaže prof. dr Slobodan R. Radulović i podseća da bolnica "Beograd" na sve naćine, pa i humanitarnim akcijama besplatnog programa vantelesne oplodnje nastoji da doprinese porastu nataliteta u našoj zemlji.

Specijalna ginekološka bolnica "Beograd" ima najveći stepen uspešnosti ostvarenih trudnoća - čak 42%, a ovaj vid humanitarnih akcija organizuje tri puta godišnje.

 

Sledeća ovakva akcija tradicionalno će biti održana u Dečijoj nedelji, odnosno u prvoj nedelji oktobra.

 

Lazareva subota donela besplatnu vantelesnu oplodnju bračnom paru Deverdek


Devojcica izvlaci srecan par koji ce dobiti besplatan program VTOLazareva subota, praznik dece kojim počinju veliki Vaskršnji praznici, donela je sreću bračnom paru Deverdek u humanitarnoj akciji izvlačenja besplatnog programa vantelesne oplodnje koji je dodelila Specijalna ginekološka bolnica "Beograd". 


Više od 100 parova je prisustvovalo izvlačenju, a srećni par je izvukla glumica i voditeljka Jelena Helc-Vesković koja je pružila pravu podršku svim parovima, jer i sama očekuje prinovu.

"Na ovaj način Specijalna ginekološka bolnica "Beograd" daje svoj doprinos povećanju nataliteta i pomaže ljudima koji žele da se ostvare kao roditelji, a nisu u stanju da sami finansiraju postupak vantelesne oplodnje. Ovo je peta akcija po redu, a narednu ćemo organizovati u septembru mesecu, do kada se nadam da ćemo obezbediti donacije koje će doprineti da dodelimo više besplatnih programa“ – prisutnima je rekao naš vrhunski stučnjak u oblasti humane reprodukcije, prof. dr Slobodan R. Radulović.

Specijalna ginekološka bolnica "Beograd" ima najveći stepen uspešnosti ostvarenih trudnoća - čak 42%, a ovaj vid humanitarnih akcija organizuje tri puta godišnje i kroz humanost daje svoj doprinos povećanju nataliteta.

 

Lazareva subota donosi besplatnu vantelesnu oplodnju


Beba maskirana u pile u korpi - najava uskrsnje humanitarne akcije dodele programa VTOLazareva subota, praznik dece kojim
 počinju veliki Vaskršnji praznici, donesi i humanitarnu akciju izvlaćenja jednog srećnog para koji će u Specijalnoj ginekološkoj bolnici "Beograd" dobiti besplatan program vantelesne oplodnje.
 
Akcija će biti organizovana u subotu 12. aprila u 13 sati, u prostorijama Specijalne ginekološke bolnice "Beograd", Jovanova 54, a radi potpune transparentnosti izvlačenja neophodno je prethodno prijavljivanje i lično prisustvo parova.
 
"Zvončići i vrbica krasiće jedno od, kako volimo da kažemo "naše" dece koje će biti srećne ruka za one koji željno čekaju da se ostvare kao roditelji, a kojima aktuelna ekonomska kriza ne omogućava da sami finansiraju program vantelesne oplodnje" – kaže naš vrhunski stručnjak u oblasti humane reprodukcije, prof dr Slobodan Radulović.
 
Specijalna ginekološka bolnica "Beograd" ima najveći stepen uspešnosti ostvarenih trudnoća - čak 42%, a ovaj vid humanitarnih akcija organizuje tri puta godišnje i kroz humanost daje svoj doprinos povećanju nataliteta.
 
 

Vantelesna oplodnja kao novogodišnji dar
 

Bračni par Grbić dobio je kao novogodišnji dar besplatni program vantelesne oplodnje, Specijalne ginekološke bolnice "Beograd".
Umesto bilo kakvih reči Mariji Grbić potekle su suze radosnice.
"Nisam očekivala da će baš nas da izvuku ali mi je suprug rekao da će se to sigurno desiti. Presrećna sam!" – rekla je Marija.

Prof. dr Radulovic, Ljiljana Jaksic i bracni par Grbic koji je dobio program VTOSreću ovom bračnom paru donela je glumica Ljiljana Jakšić, koja je upravo zahvaljujući programu vantelesne oplodnje u ovoj bolnici, prošlog meseca postala mama devojčice Darije.

"Borite se za nešto veliko i lepo. Imajte vere u sebe i stručnu ekipu ove bolnice, koja je postala moja najdraža kuća, jer mi je ostvarena decenijska želja – da se ostvarim u ulozi majke"- rekla je Ljiljana.

Specijalna bolnica "Beograd" ovaj vid humanitarnih akcija organizuje tri puta godišnje i kroz humanost daje svoj doprinos povećanju nataliteta.

"Mi smatramo da je u vremenima krize više nego ikad, važno pomoći ljudima koji žele da se ostvare kao roditelji, a nisu u stanju da sami finansiraju postupak vantelesne oplodnje. Na ovaj način dajemo svoj doprinos veri da će naredna godina biti godina lepih vesti" – kaže prof. Dr Slobodan R. Radulović, jedan od najvećih stručnjaka u oblasti humane reprodukcije.

Specijalna ginekološka bolnica "Beograd" ima najveći stepen uspešnosti ostvarenih trudnoća - čak 42%, a predstavlja i deo Konzorcijuma koji je sa RFZO potpisao Ugovor o postupku vantelesne oplodnje o trošku države i spremna je da odmah, bez čekanja, prihvati sve parove koji izraze želju da postupak obave u ovoj klinici.

Foto izvor: Kurir

 

BESPLATNA VANTELESNA OPLODNJA KAO NOVOGODIŠNJI DAR

 

Bebe obucene kao deda mrazici - najava humanitarne akcije dodele VTOUvereni da je novi život najveći dar na svetu, lekari Specijalne ginekološke bolnice "Beograd" kraj godine obeležavaju još jednom humanitarnom akcijom besplatnog programa vantelesne oplodnje.

Akcija će biti organizovana u subotu 21. decembra u 13 sati, u prostorijama Specijalne ginekološke bolnice "Beograd", Jovanova 54, a srećni par će izvući glumica Ljiljana Jakšić, koja je upravo zahvaljujući programu vantelesne oplodnje u ovoj bolnici, prošlog meseca postala mama devojčice Darije.

Specijalna bolnica "Beograd" ovaj vid humanitarnih akcija organizuje tri puta godišnje i kroz humanost daje svoj doprinos povećanju nataliteta.

"Mi smatramo da je u vremenima krize više nego ikad, važno pomoći ljudima koji žele da se ostvare kao roditelji, a nisu u stanju da sami finansiraju postupak vantelesne oplodnje. Na ovaj način dajemo svoj doprinos veri da će naredna godina biti godina lepih vesti" – kaže prof. Dr Slobodan R. Radulović, jedan od najvećih stručnjaka u oblasti humane reprodukcije.

Specijalna ginekološka bolnica "Beograd" ima najveći stepen uspešnosti ostvarenih trudnoća - čak 42%, a predstavlja i deo Konzorcijuma koji je sa RFZO potpisao Ugovor o postupku vantelesne oplodnje o trošku države i spremna je da odmah, bez čekanja, prihvati sve parove koji izraze želju da postupak obave u ovoj klinici.
 

    

HUMANITARNA AKCIJA POVODOM DEČIJE NEDELJE 2013.
 

19.10.2013. - Povodom Dečije nedelje Specijаlnа ginekološkа bolnicа zа lečenje sterilitetа "Beogrаd" poklonilа je besplаtаn progrаm vаntelesne oplodnje jednom od 119 brаčnih pаrovа koji su se prijаvili zа učestvovаnje u četvrtoj humаnitаrnoj аkciji, koju ovа bolnicа orgаnizuje nа svаkа tri mesecа. "S obzirom da je izuzetno veliki broj parova želeo da učestvuje u ovoj akciji, doneli smo odluku da prijava za ovo izvlačenje važi i za sledeću humanitarnu akciju koja će tradicionalno biti organizovana i pred Novu godinu" - rekao je doktor Slobodan R. Radulović, osnivač Specijalne ginekoloske bolnice "Beograd".

Dobitnika je izvukla trogodišnja Sonja, a poseban doprinos izvlačenju dala je naša dramska umetnica Ljiljana Jakšić, koja je ličnim primerom dokazala da se želja, upornost, a pre svega saradnja sa vrhunskim stručnjacima uvek isplati.

Na ovaj način Specijalna ginekološka bolnica "Beograd" daje svoj doprinos povećanju nataliteta i pomaže ljudima koji žele da se ostvare kao roditelji, a nisu u stanju da sami finansiraju postupak vantelesne oplodnje.
 

 

HUMANITARNE AKCIJE

 


Humanost i želja da pomognemo ljudima koji žele da se ostvare kao roditelji – razlog su zbog kojeg postojimo.

Svesni realnosti u kojoj živimo, svoju posvećenost reproduktivnom zdravlju ljudi i primeni svih medicinskih metoda koje mogu doneti novi, zdravi život, iskazujemo i tako što organizujemo humanitarne akcije koje parovima obezbeđuju besplatno uključivanje u program vantelesne oplodnje.


Specijalna ginekološka bolnica "Beograd" humanitarne akcije besplatnih VTO programa redovno organizuje 3 puta godišnje.
 

·         Novogodišnja akcija – treće nedelje decembra

·         Uskršnja akcija – prolećna akcija (april)

·         Akcija povodom Dečije nedelje – prva nedelja oktobra
 

Parovi se prijavljuju dežurnoj službi bolnice na telefone +381 (0) 11 3282 742, +381 (0) 11 3282 864.

Prisustvo izvlačenju dobitničkog para u humanitarnoj akciji je obavezno, jer bolnica insistira na apsolutnoj transparentnosti čitavog postupka.

Imajući u vidu izuzetno veliki broj parova koji se prijavljuju za učešće u ovim akcijama, kao i na ekonomsku krizu u društvu, Specijalna bolnica "Beograd" čini sve da partnerstvom sa drugim organizacijama, institucijama i udruženjima stvori uslove da se broj besplatnih programa vantelesne oplodnje poveća.
Od Nove godine osniva se i "Baby klub", gde će različiti donatori moći da učestvuju sa 2/3 sredstava potrebnih za jedan postupak vantelesne oplodnje, a 1/3 troškova će snositi sama Specijalna bolnica "Beograd".

 

 

 

© Copyright 2013. All rights reserved. Design by NormaReclamare