Flat Preloader Icon

Humanitarne akcije

Lečenje steriliteta i COVID 19

U cilju tačnog informisanja, ispravnog ponašanja i otklanjanja dilema vezanih za ispravno postupanje tokom pandemije korona virusa, donosimo vam 10 najčešćih pitanja i odgovora koje su u vezi lečenja steriliteta dale najrelevantnije svetske medicinske institucije.

Više informacija »
neplodnost

Endometrioza i neplodnost

Jedno od čestih oboljenja koje u značajnoj meri utiče na plodnost je i endometrioza. To je benigna, ali hronična upalna bolest koju karakteriše rast sluznice materice (endometrijuma) van materice, gde se uobičajeno nalazi. Najčešći simptomi endometrioze su bolne menstruacije, bolovi pri polnom odnosu, poremećaj menstrualnog ciklusa u vidu krvarenja između menstruacija i preobilnih krvarenja.

Više informacija »
green and white striped textile

COVID 19 i prevencija

U borbi protiv korona virusa važno je da budemo odgovorni prema sebi i drugima!

Važno je da znamo zaštitne mere i da se rukovodimo pouzdanim informacijama.

Korona virus – SARS CoV2 je nova vrsta virusa koja izaziva bolest koja je nazvana COVID-19. U pitanju je nova vrsta virusa koja ranije nije identifikovana kod ljudi,

Više informacija »
policisticni_jajnici_i_gojaznost

Policistični jajnici i gojaznost

Loša vest glasi – svaka deseta žena pati od sindroma policističnih jajnika, a čak 75% pacijentkinja ima i problem steriliteta. Danas su poznate i veze policističnih jajnika sa drugim obolenjima. Kreću se od insulinske rezistencije do genetskih predispozicija. Gojaznost se javlja i kao posledica, ali i kao smetnja ostvarenju trudnoće.

Više informacija »
miomi_1

Uzroci neplodnosti: MIOMI – smetnja koju je moguće rešiti

Iako podaci pokazuju da svaka četvrta žena ima problem mioma materice, mnoge žene nisu ni svesne da imaju ovaj problem. Ovo su međutim, najčešće benigni tumori koje žene imaju u reproduktivnom periodu i jedan od veoma čestih uzroka neplodnosti. Ginekološki pregledi i zato su veoma važni. Savremena ultrazvučna dijagnostika pomaže u određivanju veličine i tipa mioma što je presudno za dalje lečenje.

Više informacija »
anesa1

Personalizovana medicina i lečenje steriliteta

Najveće nade u medicini novijeg doba, polažu se u personalizovanu medicinu odnosno individualnu terapiju koju već sada vide i kao najveći preokret. Termin jasno ukazuje da se u središte pažnje stavlja konkretni pacijent, ali stručnjaci napominju da se zapravo radi o trojstvu – obezbediti za odgovarajućeg pacijenta, odgovarajući tretman u odgovarajuće vreme.

Više informacija »
gojaznost

Gojaznost – neprijatelj plodnosti

Ubrzani ritam življenja, često znači i upotrebu brze i nezdrave hrane. To izaziva gojaznost i mnoge zdravstvene probleme, pa i sterilitet kako kod žena tako i kod muškaraca. Redukcijom telesne težine i zdravim načinom života povećava se šansa i za spontanu oplodnju, ali i za kasnije, eventualnu, vantelesnu oplodnju.

Više informacija »
policisticni_jajnici_i_gojaznost

Policistični jajnici i gojaznost

Loša vest glasi – svaka deseta žena pati od sindroma policističnih jajnika, a čak 75% pacijentkinja ima i problem steriliteta.

„Sindroma policističnih jajnika je, nažalost, vrlo, vrlo dominantan, ako ne pojedinačno i najdominantniji faktor ženskog steriliteta“ – konstatuje ginekolog Specijalne bolnice „Beograd“, ass. dr Nebojša Zečević, napominjući da uzrok ovog oboljenja,

Više informacija »
lecenje_katarakte_i_steriliteta

Novosti o vantelesnoj oplodnji o trošku države u drugom Dnevniku RTS

U Drugom dnevniku RTS-a, 13. februara, emitovan je prilog čija je tema bila najava Ministarstva zdravlja da će za nekoliko meseci početi sprovođenje programa vantelesne oplodnje u privatnim klinikama o toršku države. Sagovornik je bio i prof. dr Radulović, jedan od naših najvećih stručnjaka u oblasti VTO:”Imamo iskustva, i apsolutno smo spremni na tu saradnju i bilo je samo pitanje kada će se to desiti,

Više informacija »

Online Formulari

Iskoristite mogućnost slanja online anamneze kao i formulara zakazivanja konsultacija u našoj bolnici.

Podelite sa prijateljima

Facebook
Twitter
LinkedIn
Važno obaveštenje

PROMENA ADRESE

Poštovani posetioci, Specijalna ginekoloska bolnica Beograd će

od subote 28. novembra 2020.

biti preseljena na novu lokaciju:

Novi Beograd blok 26
ul. Antifašističke borbe 2a
(kod Crkve Sv. Simeona)
U periodu preseljenja, bolnički mobilni kontakt telefon
će biti dostupan 24/7 – +381 60 0120 096