Flat Preloader Icon

PEM Bioinkubator

REVOLUCIONARNI BIOINKUBATOR SA PERMANENTNIM EMBRIO MONITORINGOM OD SADA I U SRBIJI

Uvećanje šanse za uspešnost vantelesne oplodnje dobilePEM_bioinkubator
su snažan podsticaj sa pojavom najnovije opreme koju lekari širom sveta smatraju revolucionarnom u ovoj oblasti. Radi se o najsavremenijem i neverovatno naprednom bioinkubatoru koji omogućava neprekidno posmatranje i snimanje embriona zbog čega embrion ni u jednom trenutku ne napušta inkubator.

Prvi ovakav bioinkubator sa permanentnim embrio monitoringom kod nas je upravo aktivirala Specijalna bolnica “Beograd”, želeći da i na ovaj način uveća stepen uspešnosti vantelesne oplodnje u Srbiji.

Značaj ovog aparata je, pre svega, u tome što je sada omogućeno da sePEM_bioinkubator_1
embrion ni u jednom trenutku ne vadi iz idelanih uslova koje obezbeđuje ovaj poseban inkubator.

To do sada nije bilo moguće, već su embrioni morali biti vađeni radi posmatranja pod mikroskopom, te u što kraćem roku vraćani u inkubator kako bi se zadržala ujednačena temperatura i pH, i tako izbeglo oštećenje embriona. Iz istih razloga, snimak embriona se radio najviše dva puta dnevno.

Sa najnovijim bioinkubatorom sa konstantnim monitoringom ovi problemi su sada potpuno eliminisani. Oplođena jajna ćelija se odmah ubacuje u ovaj poseban inkubator, koji obezbeđuje striktno kontrolisane uslove koje u najvećoj meri simuliraju idealne uslove u materici.

Razvoj embriona se sada, bez vađenja iz inkubatora, konstantno posmatraPEM_bioinkubator_2
u periodu od 2 do 6 dana kako bi se videlo koji se od embriona dobijenih veštačkom oplodnjom najbolje razvija i ima najveće šanse da rezultira trudnoćom.

Na kompjuterskom ekranu se u svakom trenutku mogu videti svi embrioni, dok se uz sve to permanentno beleže i čuvaju i 4D snimci što omogućava celovit uvid u čitav proces razvoja embriona.

Na taj način moguće je sačuvati kvalitet embriona i, sa daleko većom sigurnošću, odabrati one koji su najkvalitetniji što doprinosi povećanju stepena uspešnosti vantelesne oplodnje.

Ovaj najsavremeniji bioinkubator značajan je i u psihološkom smislu jer parovima daje mogućnost da i sami prate razvoj embriona u svakom trenutku – od prvog dana oplodnje jajne ćelije.
Kada dođe do trudnoće, roditelji, potom, mogu da prate razvoj ploda i na najsavremenijem ekspertskom 4D ultrazvuku.

Online Formulari

Iskoristite mogućnost slanja online anamneze kao i formulara zakazivanja konsultacija u našoj bolnici.

Podelite sa prijateljima

Facebook
Twitter
LinkedIn
Važno obaveštenje

PROMENA ADRESE

Poštovani posetioci, Specijalna ginekoloska bolnica Beograd će

od subote 28. novembra 2020.

biti preseljena na novu lokaciju:

Novi Beograd blok 26
ul. Antifašističke borbe 2a
(kod Crkve Sv. Simeona)
U periodu preseljenja, bolnički mobilni kontakt telefon
će biti dostupan 24/7 – +381 60 0120 096