Gospodar Jovanova 54
11000 Beograd
+381 (0) 11 32 82 742
+381 (0) 60 01 200 96

Vesti

Ivan Ivanović i Bolnica “Beograd” za Novu godinu obradovali dva bračna para

30.12.2018. – Ivan Ivanović i Specijalna bolnica “Beograd” za kraj godine i nove početke obradovali su dva bračna para poklonivši im programe vantelesne oplodnje.


O ZAMRZAVANJU REPRODUKTIVNIH ĆELIJA O TROŠKU RFZO GOVORIO JE PROF. DR SLOBODAN RADULOVIĆ U NOVOM DANU NA N1 (VIDEO)

28.05.2018. – Zakonom o biomedicinski potpomognutoj oplodnji stovreni su uslovi za formiranje banke reproduktivnih ćelija, tkiva i embriona, čime se parovima znatno uvećavaju šanse za potomstvo, izjavio je u Novom danu TV N1 prof. dr Slobodan Radulović, koji je pre 25 godina bio u timu koji je uradio prvu vantelesnu oplodnju u zemlji.


PROF. DR SLOBODAN RADULOVIĆ O ZAMRZAVANJU REPRODUKTIVNOG MATERIJALA O TROŠKU DRŽAVE (VIDEO)

24.05.2018. – Parovi u Srbiji će uskoro moći da sačuvaju embrione i reproduktivne ćelije o trošku države. Ta mera uvodi se kao jedna u nizu za povećanje nataliteta. Ove godine RFZO je zaključio ugovor sa 6 državnih institucija i 11 privatnih koje rade vantelesnu oplodnju. Jedna od njih je i Specijalna ginekološka bolnica “Beograd“. Jedan od najvećih stručnjaka za humanu reprodukciju i lečenje steriliteta prof. dr Slobodan Radulović govorio je o ovoj temi u emisiji Tako stoje stvari na RTS 1.


O VANTELESNOJ OPLODNJI I PROFESIONALNIM POČECIMA PROF. DR RADULOVIĆ U EMISIJI JUTRO SA SANJOM NA TV STUDIO B (VIDEO)

14.05.2018. – Profesor dr Slobodan Radulović, ginekolog i gost u "Jutru sa Sanjom", govorio je vantelesnoj oplodnji ali i svojim profesionalnim počecima, u GAK Narodni front. Dr Radulović je rekao da je vantelesna oplodnja, tj. takav način začeća nekada važio za kontroverznu metodu, tabu temu, a danas se sve promenilo, jer sama država podržava svojim kampanjama, odnosno podsticajima takav način povećanja nataliteta.


GOST EMISIJE SVITANJE PROF. DR SLOBODAN RADULOVIĆ O SVIM AKTUELNOSTIMA VEZANIM ZA VANTELESNU OPLODNJU (VIDEO)

12.05.2018. – Prof. dr Radulović bio je gost emisije Svitanje na TV Pink i pričao je o aktuelnostima vezanim za lečenje steriliteta i VTO, ali i o svojim ranim poduhvatima kada je bio deo tima koji je još početkom '80 godina prvi u Srbiji sprovodio brojne značajne ginekološke procedure koje su bile preteča svega što savremena medicina zna i koje su omogućile rođenje mnogo zdravih beba.


NEZNANJE KAO UZROK STERILITETA

10.05.2018. – O tome na šta žene i muškarci treba da obrate pažnju kada je reč o reproduktivnom zdravlju govorili su specijalisti Specijalne bolnice "Beograd "dr Slavica Kažić i dr Sreten Jovanović za portal pink.rs.


NOVI PROGRAM SAMO U SPECIJALNOJ BOLNICI BEOGRAD - ONLINE VTO PREČICA

16.03.2018. – Ponosno predstavljamo naš novi program namenjen parovima koji ulaze u proces vantelesne oplodnje, a žive van Beograda ili iz drugih razloga nisu u mogućnosti da tokom svih 5 faza VTO programa dolaze na konsultacije i pripremu u Specijalnu bolnicu “Beograd”, već to mogu tek kada je neophodno, odnosno u završnoj, petoj fazi koja traje od 8 do 10 dana.


KAKO PREVAZIĆI PSIHOGENI STERILITET?

11.01.2018. – Zbog činjenice da se u 10% slučajeva steriliteta ne može dati egzaktno objašnjenje njegovog uzroka, odgovor se takođe traži u domenu psihologije. Veruje se da je u mnogim slučajevima neplodnosti u pitanju tzv. psihogeni sterilitet, bez obzira da li se radi o nemogućnosti začeća prirodnim putem ili o slučajevima u kojima ne dolazi do trudnoće ni u procesu VTO. Tragajući za odgovorom, tim stručnjaka predvođen dr Draganom Bojović-Jović, obavio je opsežnu studiju koja je ukazala na veze psihološkog stanja žena sa ishodom vantelesne oplodnje.


GLUMICA LJILJANA JAKŠIĆ U EMISIJI 150 MINUTA O SVOJIM ISKUSTVIMA SA VANTELESNOM OPLODNJOM (VIDEO)

07.12.2017. – "Nikada nije kasno za sve što hoćete i želite svim srcem. Nešto što je pozitivno. Nikada nije kasno" rekla je glumica Ljljana Jakšić u gostovanju u emisiji 150 minuta na TV Prva čija je tema nedelje bila trudnoća.


PROF. DR SLOBODAN RADULOVIĆ GOST EMISIJE TAKO STOJE STVARI NA RTS1 (VIDEO)

30.10.2017. – Zašto se sve više ljudi bori za šansu da postanu roditelji, kada je nauka već toliko napredovala poslednjih decenija? Na ovo i druga važna pitanja o natalitetu, lečenju steriliteta i pravu na roditeljstvo odgovore je davao naš prof. dr Slobodan Radulović u sjajnom i izuzetno značajnom intervjuu sa Natašom Miljković za "Tako stoje stvari". (VIDEO)


Natalitet u Srbiji i VTO o trošku RFZO u Dnevniku 2 RTS - prof. dr Radulović (VIDEO)

21.10.2017. – Prof. dr Slobodan Radulović, direktor Specijalne bolnice "Beograd" bio je sagovornik u prilogu za Dnevnik 2 RTS u kom se govorilo o natalitetu u Srbiju i VTO o trošku Države, biološkom satu, uzrocima steriliteta i ostalim faktorima koji bi mogli da utiču na potencijalno povećanje kapaciteta, kao i povećanje starosne granice u budućnosti.


NAJMLAĐA DEVOJKA U SRBIJI KOJA JE ZAMRZLA JAJNE ĆELIJE IMA SAMO 16 GODINA - krioprezervacija kao medicinski i društveni fenomen

08.10.2017. – Sa zamrzavanjem jajnih ćelija počelo se pre više od 30 godina, i da se za razliku od "social egg freezing-a", ono u početku radilo iz čisto medicinskih razloga zbog žena koje moraju na operaciju otklanjanja jajnika zbog karcinoma, ili na zračenje, koje definitivno oštećuje jajnike, ili u slučaju dugotrajnih hemioterapija - rekao je za Telegraf prof. dr Slobodan Radulović, jedan od najvećih stručnjaka iz oblasti VTO i borbe protiv steriliteta.


PROF. DR SLAVIŠA STANIŠIĆ O VTO I INTEGRATIVNOJ MEDICINI (VIDEO)

01.08.2017. – Saznajte šta je to salutogeneza i zašto je izuzetno značajna za sve ljude, zašto je leto odličan period za pripremu organizma za VTO, o zamrzavanju reproduktvnih ćelija i embriona, o novom Zakonu o vantelesnoj oplodnji, kao i o začeću i trudnoći u kasnijim godinama od prof. dr Slaviše Stanišića koji je bio gost jutarnjeg programa TV Happy.


ODLAGANJE RODITELJSTVA I VANTELESNA OPLODNJA

17.07.2017. – Savremeni način života učinio je da se u velikom broju slučajeva roditeljstvo odlaže, ali je tome
doprinela i činjenica da se životni vek produžio a medicina uznapredovala.Lekari, međutim, upozoravaju da parovi treba da vode računa o tzv “biološkom satu” jer stepen ostvarivanje trudnoće i priprodnim putem i uz pomoć VTO značajno opada posle 40 godine.


LETO KAO PODSTICAJ USPEŠNOJ VANTELESNOJ OPLODNJI

21.06.2017. – Leto i mediteranska ishrana šanse za uspešnu VTO uvećavaju i do tri puta, pokazala su svetska istraživanja zbog čega lekari podsećaju parove koji nameravaju da na ovaj način ostvare potomstvo da je upravo ovo period godine u kome i sami mogu najviše da utiču na ostvarenje svoje želje da postanu roditelji.


SKUPŠTINA SRBIJE USVOJILA NOVI ZAKON O VANTELESNOJ OPLODNJI

25.04.2017. – Novi Zakon o biomedicinski potpomognutoj oplodnji predviđa formiranje banke reproduktivnih ćelija, tkiva i embriona i proširuje krug osoba koje mogu učestvovati u postupku, a glvani cilj mu je povećanje broja i uspešnosti obavljenih postupaka VTO.


SPECIJALNA BOLNICA "BEOGRAD" POKLONILA VTO

12.04.2017. – Tim Specijalne bolnice "Beograd" zajedno sa ekipom emisije Praktična žena učestvuje u ostvarenju sna Bose Stojnić - da postane majka. (VIDEO)


STAROSNA GRANICA ZA ŽENE KOJE ULAZE U PROCES VTO O TROŠKU DRŽAVE POVEĆANA NA 42 GODINE

24.02.2017. – Država je konačno PODIGLA STAROSNU GRANICU na 42 GODINE za žene kojima je vantelesna oplodnja jedini put ka ostvarenju u najlepšoj životnoj ulozi. Specijalna bolnica "Beograd" i ove godine sa RFZO ima Ugovor po kome parovi i u ovoj klinici mogu da obave VTO o trošku države. Uz to, kao što znate, naši stručnjaci već niz godina vrlo uspešno primenjuju SPECIJALNO KREIRANE PROGRAME koji su namenjeni upravo ženama starijim od 40 GODINA.


VANTELESNA OPLODNJA O TROŠKU RFZO U 2017. GODINI

20.01.2017. – Specijalna ginekološka bolnica "Beograd" je i ove godine sa Republičkim fondom za zdravstveno osiguranje sklopila Ugovor po kome će parovi i u ovoj klinici moći da obave vantelesnu oplodnju o trošku države. Spremni smo da odmah prihvatimo sve parove koji se kod Fonda izjasne da žele da im VTO postupak obavi upravo stručni tim naše klinke. Parovi koji su ispunili uslove RFZO-a u svakom trenutku mogu da kontaktiraju dežurnu službu koja radi 24/7 pozivom na 011/ 3282 742 ili 011 3282 864 i dobiju sve detaljne informacije.


LJILJANA JAKŠIĆ I ĆERKA DARIJA GOŠĆE EMISIJE PRAKTIČNA ŽENA (VIDEO)

18.10.2016. – Važno je verovati, biti uporan i čuvati dobre ljude koje imate oko sebe kaže poznata glumica kojoj se u zrelim godinama, uz pomoć vantelesne oplodnje, ostvario najveći životni san - da postane majka. Specijalna ginekološka bolnica “Beograd” ponosna je što je verom i znanjem svog stručnog tima omogućila Ljiljani da se u 52. godini ostvari kao roditelj i uživa u ljubavi i odrastanju svoje mezimice Darije.


PRP RESTIMULACIJA - OBNOVA JAJNIKA KRVNOM PLAZMOM

01.09.2016. – Primenom nove metode - PRP restimulacije jajnika, odnosno obnovom ovarijuma uz pomoć krvne plazme pacijenta, po svetksim standardima, dajemo šansu - šansi.


POBOLJŠANJE USLOVA ZA VENTELESNU OPLODNJU - JUTARNJI DNEVNIK RTS1 (VIDEO)

22.06.2016. – Zbog toga što u državnim bolnicama nema dovoljno kapaciteta, pa su počele da se prave liste čekanja,
država je u postupak vantelesne oplodnje ponovo uključila privatne klinike. Parovi se prilikom izlaska na lekarsku komisiju opredeljuju za državnu, ili jednu od 11 privatnih bolnica sa kojima Fond ima zaključen ugovor.


SPECIJALNA BOLNICA "BEOGRAD" U EMISIJI 150 MINUTA NA TV PRVA (VIDEO)

21.06.2016. – Tim emislije 150 minuta prepoznao je značaj i pozitivan učinak primene integrativne medicine u lečenju steriliteta, kao i važnu ulogu koju psihološka podrška ima u svim koracima na ovom putu ka cilju - bebi. O ovim važnim temama vezanim za VTO sa Majom Nikolić pričali su Prof. dr Slaviša Stanišić i psiholog Darja Živković iz Specijalne bolnice “Beograd”.


LEČENJE STERILITETA I KATARAKTE UZ KNJIŽICU I KOD PRIVATNIKA - DRUGI DNEVNIK RTS (VIDEO)

13.02.2016. – Liste čekanja još uvek predstavljaju jedan on najvećih problema srpskog zdravstva jer na neke procedure ili operacije čeka oko 70 hiljada građana i zbog toga je Ministarstvo zdravlja odlučilo da za vantelesnu oplodnju i operaciju katarakte pozove u pomoć privatne zdravstvene ustanove.


NOVA ŠANSA ZA VTO U PRIVATNIM KLINIKAMA O TROŠKU DRŽAVE

09.02.2016. – Prof. dr Slobodan R. Radulović bio je gost jutarnjeg programa na TV Happy i tom prilikom pričao je o najavi Ministarstva zdravlja da će za nekoliko meseci početi sprovođenje programa vantelesne oplodnje u privatnim klinikama o toršku države.


 

© Copyright 2013. All rights reserved. Design by NormaReclamare