Flat Preloader Icon

Milica Filipović Stanković

Biolog - specijalista medicinske genetike

Milica_FIlipovic_Stankovic__255x320

Milica Filipović Stanković je diplomirala i specijalizirala na Fakultetu za biologiju, Univerziteta u Beogradu.

Radila je kao genetičar na Fakultetu za biologiju, Univerziteta u Beogradu, u Kliničkom centru Srbije, a kao citogenetičar i genetičar u Univerzitetskom medicinskom centru Zvezdara. Vođa je i stalni član Prenatalnog genetičkog konzilijuma u poliklinici Alfamedica i u SGB za lečenje steriliteta „Beograd”.

Zadužena je za prenatalnu genetičku dijagnostiku, svakodnevno savetovanje sa trudnicama, savetovanje pre i posle genetičkog testiranja, naročito u vezi
sa sve popularnijem NIPT testiranjem.

Razvila izuzetno čvrstu saradnju sa timovima za prenatalno genetsko savetovanje timova iz Grčke (EU) i Kaliforniji (SAD) i uspostavila saradnju sa brojnim genetskim laboratorijama širom sveta sa ciljem obezbeđenja najrazličitijih vrsta prenatalnog testiranja koja nisu dostupna u Srbiji (Illumina, DDC, Cooper Genomics, EasyDNA, Access to Genome).

Ima CRA licencu za klinička ispitivanja (GCP, GLP). Član je Evropskog udruženja za humanu genetiku (ESHG) i Društva genetičara Srbije.

Usavršavajući svoja znanja učestvovala je na 52. ESHG konferenciji u Milanu, Italija, 13. Svetskom kongresu perinatalne medicine u Beogradu i 17. Svetskom kongresu fetalne mediine u Ljubljani, Slovenija, 11. Kongresu humane generike u Beogradu kao i u ESPT letnjim školama u Beogradu i Budimpešti.

Veoma je posvećena edukaciji studenata kroz praktičan rad, pa organizuje i učestvuje u kontinuiranim predavanjima i razvoju praksi.

Važno obaveštenje

PROMENA ADRESE

Poštovani posetioci, Specijalna ginekoloska bolnica Beograd će

od subote 28. novembra 2020.

biti preseljena na novu lokaciju:

Novi Beograd blok 26
ul. Antifašističke borbe 2a
(kod Crkve Sv. Simeona)
U periodu preseljenja, bolnički mobilni kontakt telefon
će biti dostupan 24/7 – +381 60 0120 096