Flat Preloader Icon

Akupunktura

Beba kao cilj, motivisala je tim AkupunkturaSpecijalne ginekološke bolnice “Beograd” da značajnu pažnju posveti integrativnoj medicini – spoju najviših dostignuća u nauci i tradicionalnoj medicini i alternativnih metoda koje se zasnivaju, pre svega, na akupunkturi i ishrani.

Mnoga istraživanja pokazala su da akupunktura može da ima značajan doprinos, ne samo tome kako se osoba oseća u toku tretmana, već i da bude značajan faktor povećanja stepena uspešnosti lečenja steriliteta.

Akupunkturom, odnosno bockanjem iglicama određenih tačaka, aktiviraju se energetski tokovi u meridijanima, a to utiče na:

  • smanjenje napetosti i stresa
  • poboljšanja cirkulacije
  • bolji imunološki i endokrini odgovor

Rezultat je često značajno veći stepen uspešnosti tertmana i trudnoća.

Metoda je bezbedna i pouzdana. Aplikovane iglice aktiviraju prirodne Akupunktura-01

sposobnosti tela stimulišuci lučenje beta–endorfina koji utiču na poboljšanje funkcija jajnika. Istovremeno se postiže povećanje prokrvljenosti materice i senzibilitet receptora endometrijuma, jer se pospešuje lučenje TH2 citokina, a smanjuje TH1 citokina, što dovodi do poboljšane blastocitne implantacije.

Na taj način se poveća stopa uspeha IVF.

Akupunktura daje naročito dobre rezultate kod funkcionalnog steriliteta žena. U tim slučajevima reproduktivni organi su zdravi, ali ne dolazi do začeća zbog disbalansa hormona i poremećaja ovulacije.

Akupunktura se preporučuje i muškarcu i ženi jer je neophodno uskladiti mnoge funkcije kod oba partnera da bi došlo do oplodnje. Jedan od njih je i PH faktor.

Akupunktura deluje holistički – na hormone i na psihu, na fizičku funkciju reproduktivnog sistema, cirkulaciju, libido i potenciju. Ona obezbeđuje lečenje više različitih faktora koji

mogu da dovedu do steriliteta oba partnera.

Online Formulari

Iskoristite mogućnost slanja online anamneze kao i formulara zakazivanja konsultacija u našoj bolnici.

Podelite sa prijateljima

Facebook
Twitter
LinkedIn
Važno obaveštenje

PROMENA ADRESE

Poštovani posetioci, Specijalna ginekoloska bolnica Beograd će

od subote 28. novembra 2020.

biti preseljena na novu lokaciju:

Novi Beograd blok 26
ul. Antifašističke borbe 2a
(kod Crkve Sv. Simeona)
U periodu preseljenja, bolnički mobilni kontakt telefon
će biti dostupan 24/7 – +381 60 0120 096