Akupunktura

Beba kao cilj, motivisala je tim AkupunkturaSpecijalne ginekološke bolnice “Beograd” da značajnu pažnju posveti integrativnoj medicini – spoju najviših dostignuća u nauci i tradicionalnoj medicini i alternativnih metoda koje se zasnivaju, pre svega, na akupunkturi i ishrani.

Mnoga istraživanja pokazala su da akupunktura može da ima značajan doprinos, ne samo tome kako se osoba oseća u toku tretmana, već i da bude značajan faktor povećanja stepena uspešnosti lečenja steriliteta.

Akupunkturom, odnosno bockanjem iglicama određenih tačaka, aktiviraju se energetski tokovi u meridijanima, a to utiče na:

  • smanjenje napetosti i stresa
  • poboljšanja cirkulacije
  • bolji imunološki i endokrini odgovor

Rezultat je često značajno veći stepen uspešnosti tertmana i trudnoća.

Metoda je bezbedna i pouzdana. Aplikovane iglice aktiviraju prirodne Akupunktura-01

sposobnosti tela stimulišuci lučenje beta–endorfina koji utiču na poboljšanje funkcija jajnika. Istovremeno se postiže povećanje prokrvljenosti materice i senzibilitet receptora endometrijuma, jer se pospešuje lučenje TH2 citokina, a smanjuje TH1 citokina, što dovodi do poboljšane blastocitne implantacije.

Na taj način se poveća stopa uspeha IVF.

Akupunktura daje naročito dobre rezultate kod funkcionalnog steriliteta žena. U tim slučajevima reproduktivni organi su zdravi, ali ne dolazi do začeća zbog disbalansa hormona i poremećaja ovulacije.

Akupunktura se preporučuje i muškarcu i ženi jer je neophodno uskladiti mnoge funkcije kod oba partnera da bi došlo do oplodnje. Jedan od njih je i PH faktor.

Akupunktura deluje holistički – na hormone i na psihu, na fizičku funkciju reproduktivnog sistema, cirkulaciju, libido i potenciju. Ona obezbeđuje lečenje više različitih faktora koji

mogu da dovedu do steriliteta oba partnera.

Online Formulari

Iskoristite mogućnost slanja online anamneze kao i formulara zakazivanja konsultacija u našoj bolnici.

Podelite sa prijateljima

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Važno obaveštenje

PROMENA ADRESE

Poštovani posetioci, Specijalna ginekoloska bolnica Beograd će

od subote 28. novembra 2020.

biti preseljena na novu lokaciju:

Novi Beograd blok 26
ul. Antifašističke borbe 2a
(kod Crkve Sv. Simeona)
U periodu preseljenja, bolnički mobilni kontakt telefon
će biti dostupan 24/7 – +381 60 0120 096