Flat Preloader Icon

Akreditovana Specijalna bolnica “BEOGRAD” – prva privatna bolnica za vantelesnu oplodnju

Reforme sistema zdravstvene zaštite i osiguranja koje Ministarstvo zdravlja najavljuje za kraj godine, pacijentima će doneti i mogućnost lečenja u privatnoj praksi o trošku zdravstvenog osiguranja. U toku je procena kapaciteta odnosno mapiranje zdravstvenih institucija i njihovo akreditovanje. Prva privatna ginekološka bolnica “Beograd” specijalizovana za vantelesnu oplodnju, ovih dana je postala i prva u svojoj oblasti koja je dobila akreditaciju.

“Akreditovanje zdravstvenih institucija je ozbiljan proces koji predstavlja uvođenje reda, ali i kontrole u zdravstvu Srbije” smatra jedan od naših najvećih stručnjaka u oblasti reproduktivnog zdravlja, prof. dr Slobodan R. Radulović iz Specijalne bolnice “Beograd”.

Prema podacima Udruženja privatnih lekara, u Srbiji ima 4.500 privatnih ordinacija i ustanova, a u njima je zaposleno više od 10.000 lekara. Do sada su akreditaciju dobile samo 3 privatne zdravstvene ustanove, što govori o visokim kriterijumima u ispunjavanju standarda.

Proces akreditacije bolnice “Beograd” trajao je šest meseci, a vodio ga je tim od više od deset ljudi. Kontroliše se sve – od osnovnih higijenskih pravila i uslova, preko protivpožarne zaštite
i organizacije rada do kvaliteta opreme i stručnosti kadra. Od ispunjenosti standarda i visine ocene, zavisi i trajanje akreditacije. Maksimum je 7, a minimum 1 godina.

“Mi se trudimo da držimo neki korak sa većinom centara ovog ranga u svetu i izuzetno smo ponosni što smo akreditaciju dobili na maksimalnih 7 godina.” – kaže prof. dr Radulović.

U privatnom sektoru se već sada leči čak 40% pacijenata, a procene su da bi taj procenat išao i do 80% ukoliko bi građani samo sa knjižicom mogli da koriste privatne klinike. To znači da prava iz obaveznog zdravstvenog osiguranja, koja bismo morali da dobijemo u državnim ustanovama, u mnogim slučajevima ostaju na papiru, zbog čega se najavljena reforma isčekuje sa nestrpljenjem.

Online Formulari

Iskoristite mogućnost slanja online anamneze kao i formulara zakazivanja konsultacija u našoj bolnici.

Podelite sa prijateljima

Facebook
Twitter
LinkedIn
Važno obaveštenje

PROMENA ADRESE

Poštovani posetioci, Specijalna ginekoloska bolnica Beograd će

od subote 28. novembra 2020.

biti preseljena na novu lokaciju:

Novi Beograd blok 26
ul. Antifašističke borbe 2a
(kod Crkve Sv. Simeona)
U periodu preseljenja, bolnički mobilni kontakt telefon
će biti dostupan 24/7 – +381 60 0120 096