Akreditovana Specijalna bolnica “Beograd” – prva privatna bonica za VTO

Reforme sistema zdravstvene zaštite i osiguranja koje Ministarstvo zdravlja najavljuje za kraj godine, pacijentima će doneti i mogućnost lečenja u privatnoj praksi o trošku zdravstvenog osiguranja. U toku je procena kapaciteta odnosno mapiranje zdravstvenih institucija i njihovo akreditovanje. Prva privatna ginekološka bolnica “Beograd” specijalizovana za vantelesnu oplodnju, ovih dana je postala i prva u svojoj oblasti koja je dobila akreditaciju.
Prema podacima Udruženja privatnih lekara, u Srbiji ima 4.500 privatnih ordinacija i ustanova, a u njima je zaposleno više od 10.000 lekara. Do sada su akreditaciju dobile samo 3 privatne zdravstvene ustanove, što govori o visokim kriterijumima u ispunjavanju standarda.
Proces akreditacije bolnice “Beograd” trajao je šest meseci, a vodio ga je tim od više od deset ljudi. Kontroliše se sve – od osnovnih higijenskih pravila i uslova, preko protivpožarne zaštite i organizacije rada do kvaliteta opreme i stručnosti kadra. Od ispunjenosti standarda i visine ocene, zavisi i trajanje akreditacije. Maksimum je 7, a minimum 1 godina.
“Mi se trudimo da držimo neki korak sa većinom centara ovog ranga u svetu i izuzetno smo ponosni što smo akreditaciju dobili na maksimalnih 7 godina” – kaže prof. dr Radulović.

Online Formulari

Iskoristite mogućnost slanja online anamneze kao i formulara zakazivanja konsultacija u našoj bolnici.

Podelite sa prijateljima

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn