Flat Preloader Icon

Bebe iz epruvete uskoro i kod privatnika

Mondo, 19.06.2008. – Šest privatnih ginekoloških bolnica kvalifikovalo se na tenderu Republičkog zavoda za zdravstveno osiguranje za program vantelesne oplodnje o trošku zdravstvenog osiguranja, saznaju “Novosti”.
One ispunjavaju sve uslove, tehničke i kadrovske, i uklapaju se u cenu od 270.000 do 290.000 po postupku, koliko dobijaju i tri državne klinike. Ostaje još da potpišu ugovore sa RZZO.

Na tenderu je prošla Specijalna ginekološka bolnica “Beograd”, koju vodi prof. dr Slobodan Radulović.
On je pre 20 godina uradio prvu vantelesnu oplodnju u Srbiji, i jedini u Srbiji primenjuje vitrifikaciju, novu metodu zamrzavanja humanog materijala, koja se sve više primenjuje u velikim svetskim centrima za vantelesnu oplodnju.
Zatim Specijalna ginekološka bolnica “Ivanovići”, koju sa izuzetno dobrimrezultatima u vantelesnom programu vodi dr Gordana Ivanović, nekada zaposlena u Institutu za ginekologiju i akušerstvo u Višegradskoj.
Ugovor će biti ponuđen i Specijalnoj ginekološkoj bolnici “Jevremova”. Ovde parovi koji pokušavaju da dobiju potomstvo vantelesnim začećem najčešće odlaze zbog dr Aleksandra Ljubića, iz Instituta u Višegradskoj i prof. dr Veljka Vlaisavljevića, kod koga se u klinici u Ljubljani na program čeka i po godinu dana.

“Genesis medikal”, gde program vantelesne oplodnje vodi dr Nikola Antić, nekadašnji direktor GAK “Narodni front”, takođe ispunjava sve uslove za ugovor sa RZZO. A, u program vantelesne oplodnje o trošku osiguranja ući će i “Intermedikus bis”. Vlasnik ove bolnice je dr Ljubinka Radunović, a mnogi pacijenti ovde dolaze zbog prof. dr Nebojše Radunovića, direktora Instituta za ginekologiju i akušerstvo KCS. Na tenderu RZZO kvalifikovao se i “OB medikal centar”.

“Nama je u interesu da sa svim ovim bolnicama potpišemo ugovore”, kaže Svetlana Vukajlović, direktor RZZO. “Kako su sve one u Beogradu, ostaje još da se pre potpisivanja ugovora dogovorimo da li će svaka od ovih bolnica biti zadužena za pacijente iz određenog regiona ili ćemo naći neko drugo rešenje”.

Program vantelesne oplodnje o trošku osiguranja u privatnim klinikama počeće najverovatnije tek od jeseni.
Ovo je prvi put da osiguranje plaća troškove vantelesne oplodnje u privatnim klinikama, gde se leči i najveći broj parova koji prirodnim putem ne mogu da dobiju potomstvo. Cena jednog postupka kod privatnika je između 1.200 i 1.500 evra. U ovo je uračunat samo postupak, bez pripreme, koja zahteva niz analiza, dijagnostičke preglede i hormonske terapije.

Online Formulari

Iskoristite mogućnost slanja online anamneze kao i formulara zakazivanja konsultacija u našoj bolnici.

Podelite sa prijateljima

Facebook
Twitter
LinkedIn
Važno obaveštenje

PROMENA ADRESE

Poštovani posetioci, Specijalna ginekoloska bolnica Beograd će

od subote 28. novembra 2020.

biti preseljena na novu lokaciju:

Novi Beograd blok 26
ul. Antifašističke borbe 2a
(kod Crkve Sv. Simeona)
U periodu preseljenja, bolnički mobilni kontakt telefon
će biti dostupan 24/7 – +381 60 0120 096