Poloskop

Poloskop je tehnika u kojoj se koristi polarizaciono svetlo za ispitivanje genetskog integriteta i zrelosti jajne ćelije tj. njene spremnosti za postupak oplodnje, što dovodi do značajnog povećanja uspeha u postupku VTO. Ova tehnika predstavlja idealan neinvazivni metod za uočavanje deobnog vretena ćelije, jer ne kompromituje njenu vijabilnost. Intaktno i zdravo deobno vreteno je od suštinskog značaja za pravilnu deobu oplođene jajne ćelije.

Nakon preciznog određivanja položaja deobnog vrtena u ćeliji, omogućena je bezbedna mikrofertilizacija u najboljem trenutku, bez narušavanja integriteta oocite. Ovo je od presudnog značaja za uspešnu oplodnju i razvoj kvalitetnih embriona, kao i za povećanje stope implantacije, što uvećava šansu za ostvarivanje trudnoće.

Pravilna procena nuklearne i citoplazmatske zrelosti jajne ćelije je veoma važna za konačan ishod IVF-a. Kod jajnih ćelija lošeg kvaliteta teže će doći do oplodnje i one će biti manje kompetentne za produkciju dobrih embriona. Selekcijom oocita sa najvećim potencijalom za oplodnju i razvoj embriona mogu se značajno izbeći anomalije jajnih ćelija koje bi mogle negativno uticati na razvoj. Embrioni dobijeni iz ćelija sa intaktnim deobnim vretenom se bolje razvijaju i imaju veću šansu za implantaciju.

Poloscope tehnika se osim za  ispitivanje i selekciju jajnih ćelija u postupku vantelesne oplodnje takođe može koristiti i za odabir najboljeg embriona prilikom embriotransfera. Na ovaj način možemo izabarati najkvalitetniji embrion, embrion sa najvećim potencijalom za implantaciju, i da na taj način izbegnemo rizike koje sa sobom nosi višeplodna trudnoća.

Online Formulari

Iskoristite mogućnost slanja online anamneze kao i formulara zakazivanja konsultacija u našoj bolnici.

Podelite sa prijateljima

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Važno obaveštenje

PROMENA ADRESE

Poštovani posetioci, Specijalna ginekoloska bolnica Beograd će

od subote 28. novembra 2020.

biti preseljena na novu lokaciju:

Novi Beograd blok 26
ul. Antifašističke borbe 2a
(kod Crkve Sv. Simeona)
U periodu preseljenja, bolnički mobilni kontakt telefon
će biti dostupan 24/7 – +381 60 0120 096