Flat Preloader Icon

Poloskop

Poloskop je tehnika u kojoj se koristi polarizaciono svetlo za ispitivanje genetskog integriteta i zrelosti jajne ćelije tj. njene spremnosti za postupak oplodnje, što dovodi do značajnog povećanja uspeha u postupku VTO. Ova tehnika predstavlja idealan neinvazivni metod za uočavanje deobnog vretena ćelije, jer ne kompromituje njenu vijabilnost. Intaktno i zdravo deobno vreteno je od suštinskog značaja za pravilnu deobu oplođene jajne ćelije.

Nakon preciznog određivanja položaja deobnog vrtena u ćeliji, omogućena je bezbedna mikrofertilizacija u najboljem trenutku, bez narušavanja integriteta oocite. Ovo je od presudnog značaja za uspešnu oplodnju i razvoj kvalitetnih embriona, kao i za povećanje stope implantacije, što uvećava šansu za ostvarivanje trudnoće.

Pravilna procena nuklearne i citoplazmatske zrelosti jajne ćelije je veoma važna za konačan ishod IVF-a. Kod jajnih ćelija lošeg kvaliteta teže će doći do oplodnje i one će biti manje kompetentne za produkciju dobrih embriona. Selekcijom oocita sa najvećim potencijalom za oplodnju i razvoj embriona mogu se značajno izbeći anomalije jajnih ćelija koje bi mogle negativno uticati na razvoj. Embrioni dobijeni iz ćelija sa intaktnim deobnim vretenom se bolje razvijaju i imaju veću šansu za implantaciju.

Poloscope tehnika se osim za  ispitivanje i selekciju jajnih ćelija u postupku vantelesne oplodnje takođe može koristiti i za odabir najboljeg embriona prilikom embriotransfera. Na ovaj način možemo izabarati najkvalitetniji embrion, embrion sa najvećim potencijalom za implantaciju, i da na taj način izbegnemo rizike koje sa sobom nosi višeplodna trudnoća.

Online Formulari

Iskoristite mogućnost slanja online anamneze kao i formulara zakazivanja konsultacija u našoj bolnici.

Podelite sa prijateljima

Facebook
Twitter
LinkedIn
Važno obaveštenje

PROMENA ADRESE

Poštovani posetioci, Specijalna ginekoloska bolnica Beograd će

od subote 28. novembra 2020.

biti preseljena na novu lokaciju:

Novi Beograd blok 26
ul. Antifašističke borbe 2a
(kod Crkve Sv. Simeona)
U periodu preseljenja, bolnički mobilni kontakt telefon
će biti dostupan 24/7 – +381 60 0120 096