Flat Preloader Icon

PRP restimulacija – obnova jajnika krvnom plazmom

PRP restimulacija jajnika, odnosno obnova ovarijuma uz pomoć krvne plazme pacijenta, nova je metoda u lečenju steriliteta koja je privukla pažnju naučnika i javnosti. Među njima naročito su zainteresovane pacijentkinje koje su starije od 40 godina, jer jedan od rezultata je i obnova ciklusa kod onih pacijentkinja koje su ušle u menopauzu.

Istina je međutim i da se rezultati ove metode još uvek ispituju, te da njeni tvorci još uvek nemaju pacijentkinje koje su na ovaj način ostale trudne.
PRP-vesti
Ono što je dokazano je da metoda nije štetna, pa su njenu primenu počele mnoge bolnice specijalizovane za vantelesnu oplodnju, a među njima i Specijalna bolnica “Beograd”.

Radi se o proceduri koju je primenio tim grčkih naučnika u cilju produženja perioda plodnosti žene i posle njene menopauze, a bazira se na istoj tehnologiji koju već koriste ortopedi i estetski hirurzi kako bi regenerisali oštećene kosti, mišiće i kožu korišćenjem krvne plazme pacijenta. Naime, doktori uzimaju krv iz vene, stavljaju je u centrifugu koja iz nje fizički izdvoji molekule koji aktiviraju rast tkiva i krvnih sudova i potom tako tretiranu krv vraćaju u matericu.

Grčki naučnici smatraju da metoda doprinosi stimulaciji rasta inače “uspavanih” folikula, što dovodi do ovulacije. U teoriji to znači da žena može da ostane trudna, jer kada kod pacijetkinje počne ovulacija, jajne ćelije mogu biti uzete za veštačku oplodnju, mogu biti zamrznute za kasnije ili oplođene na “staromodan” način.

Intenzivno praćenje svih svetskih metoda u oblasti reproduktivne medicine, redovno učešće na svetskim kongresima lekara naše bolnice i potpuno transparentan za sve naše pacijente garant su najvišeg kvaliteta, ali i potpunih informacija. Zbog toga ovde iznosimo SVE relevantne podatke za one pacijente koji žele da i uz pomoć PRP restimulacije jajnika i materice pokušaju da povećaju svoje šanse da se ostvare kao roditelji.

Online Formulari

Iskoristite mogućnost slanja online anamneze kao i formulara zakazivanja konsultacija u našoj bolnici.

Podelite sa prijateljima

Facebook
Twitter
LinkedIn
Važno obaveštenje

PROMENA ADRESE

Poštovani posetioci, Specijalna ginekoloska bolnica Beograd će

od subote 28. novembra 2020.

biti preseljena na novu lokaciju:

Novi Beograd blok 26
ul. Antifašističke borbe 2a
(kod Crkve Sv. Simeona)
U periodu preseljenja, bolnički mobilni kontakt telefon
će biti dostupan 24/7 – +381 60 0120 096