Flat Preloader Icon

Prvi put u Srbiji rođena beba mame koja je začeta vantelesnom oplodnjom

U Srbiji se rodila prva beba mame koja je začeta vantelesnom oplodnjom. Rođenje Luke, važan je događaj za medicinsku istoriju Srbije, jer je on prva beba u našoj zemlji iz tzv. druge generacije vantelesne oplodnje.

Prvi put u Srbiji rođena beba mame koja je začeta vantelesnom oplodnjom - 1

Naime, njegova mama Aleksandra, začeta je vantelesnom oplodnjom koju je uradio tim Specijalne ginekološke bolnice “Beograd“ 1993. godine, a bebu je rodila iz trudnoće nastale prirodnim putem.

“Presrećni smo što je prvu bebu iz tzv. druge generacije vantelesne oplodnje u Srbiji rodila majka koja je na svet došla zahvaljujući vantelesnoj oplodnji koju je pre 21 godine uradio tim naše Specijalne bolnice “Beograd“. Ovo je zaista višestruko važan događaj za medicinu Srbije, ali i za našu bolnicu koja i na ovaj način nastavlja da biva prva u svim segmentima humane reprodukcije u Srbiji“ – kaže prof. dr Slobodan R. Radulović, jedan od naših najpriznatijih lekara za humanu reprodukciju.

Prof. dr Radulović objašnjava da je rođenje bebe Luke važno, jer pokazuje da su neosnovane predrasude da deca rođena vantelesnom oplodnjom imaju lošije biološke predispozicije od dece rođene trudnoćom nastalom prirodnim putem. Takođe, još jednom je dokazano da činjenica da je osoba rođena vantelesnom oplodnjom uopšte ne utiče na reproduktivno zdravlje, odnosno da te osobe kasnije mogu da ostvare trudnoću prirodnim putem.

“Važno je i to što se naš Luka, rodio samo nekoliko godina posle rođenja prve bebe iz druge generacije vantelesne oplodnje u svetu. To pokazuje da medicina u Srbiji i u ovom segmentu drži korak sa svetom“ – kaže prof. dr Radulović.

Specijalna ginekološka bolnica “Beograd“ je prva privatna bolnica specijalizovana za ginekologiju i vantelesnu oplodnju u Srbiji, koja već više od 20 godina pacijentima pruža sve što savremena medicina nudi u ispitivanju i lečenju neplodnosti, kao i sve najsavremenije zdravstvene usluge u oblasti ginekologije. Ujedno, ovo je bolnica koja ima i najveći stepen uspešnosti ostvarenih trudnoća – čak 42%.

Online Formulari

Iskoristite mogućnost slanja online anamneze kao i formulara zakazivanja konsultacija u našoj bolnici.

Podelite sa prijateljima

Facebook
Twitter
LinkedIn
Važno obaveštenje

PROMENA ADRESE

Poštovani posetioci, Specijalna ginekoloska bolnica Beograd će

od subote 28. novembra 2020.

biti preseljena na novu lokaciju:

Novi Beograd blok 26
ul. Antifašističke borbe 2a
(kod Crkve Sv. Simeona)
U periodu preseljenja, bolnički mobilni kontakt telefon
će biti dostupan 24/7 – +381 60 0120 096