U septembru konkurs za parove za vantelesnu oplodnju o trošku grada Beograda

Parovi koji žele da se prijave za četvrti pokušaj vantelesne oplodnje o trošku grada, moći će to da urade u septembru kada će biti objavljen konkurs, istakao je gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić.

On objašnjava da će moći da se prijave parovi iz Srbije, sa prebivalištem u Beogradu, te da je uslov da žene imaju do 45 godina i da do sada nisu rađale.

– Za one koji iza sebe imaju tri neuspela pokušaja vantelesne oplodnje, ovo znači da imaju novu šansu da se ostvare kao roditelji. Svestan sam koliko je njihova borba teška i emotivna, koliko je ljubavi i posvećenosti potrebno, ali i koliko je važan doprinos društva i nadležnih institucija. Zbog toga sam i inicirao finansiranje četvrtog pokušaja o trošku grada, čime će Grad Beograd direktno podržati parove i njihovu borbu – ističe gradonačelnik.

Gradonačelnik Radojičić podseća da je objavljen javni poziv zdravstvenim ustanovama za javnu nabavku za četvrti pokušaj vantelesne oplodnje i poziva ustanove koje ispunjavaju uslove da se prijave i daju svoju ponudu do 16. septembra.

On ističe da Grad Beograd vodi odgovornu demografsku politiku u skladu sa istovetnom politikom Vlade Srbije. konkurs_za_vestacku_oplodnju

– Pokazatelj da idemo u dobrom pravcu je i podatak da je u prvih šest meseci u Beogradu i Srbiji rođeno više beba nego u istom periodu prošle godine – kaže Radojičić.

Izvor: https://www.beograd.rs/lat/beoinfo/1763644-gradonacelnik-radojicic-u-septembru-konkurs-za-parove-za-vantelesnu-oplodnju-o-trosku-grada-beograda_2/

Online Formulari

Iskoristite mogućnost slanja online anamneze kao i formulara zakazivanja konsultacija u našoj bolnici.

Podelite sa prijateljima

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Važno obaveštenje

PROMENA ADRESE

Poštovani posetioci, Specijalna ginekoloska bolnica Beograd će

od subote 28. novembra 2020.

biti preseljena na novu lokaciju:

Novi Beograd blok 26
ul. Antifašističke borbe 2a
(kod Crkve Sv. Simeona)
U periodu preseljenja, bolnički mobilni kontakt telefon
će biti dostupan 24/7 – +381 60 0120 096