Flat Preloader Icon

VTO o trošku države i u Specijalnoj bolnici “Beograd” – Jutarnji dnevnik RTS1

Zbog toga što u državnim bolnicama nema dovoljno kapaciteta, pa su počele da se prave liste čekanja, država je u postupak vantelesne oplodnje ponovo uključila privatne klinike. Parovi se prilikom izlaska na lekarsku komisiju opredeljuju za državnu, ili jednu od 11 privatnih bolnica sa kojima Fond ima zaključen ugovor. Što je od još većeg značaja sada kada se GAK Narodni front renovira radi proširenja kapaciteta.
Prof. dr Slobodan R. Radulović, direktor Specijalne ginekološke bolnice “Beograd” i ovaj put ističe da je država shvatila značaj nataliteta i aktivno se uključila u rešavanje problema. “Pozdravljam to i ne vidim da će se zaustaviti, biće samo bolje iz godine u godinu… Limit od 40 godina je apsolutno nizak i to treba podići. Mislim da bi 42 godine bila neka realna priča, a to se i pokazuje jer jedna po jedna država prihvata tu promenu”.
Iz Fonda za zdravstveno osiguranje najavljeno je da bi država uskoro mogla da plaća i treći pokušaj vantelesne oplodnje. Zahvaljujući toj medicinskoj metodi, koja se godišnje najviše puta i uradi, širom sveta, na svet dođe preko milion beba.

Online Formulari

Iskoristite mogućnost slanja online anamneze kao i formulara zakazivanja konsultacija u našoj bolnici.

Podelite sa prijateljima

Facebook
Twitter
LinkedIn
Važno obaveštenje

PROMENA ADRESE

Poštovani posetioci, Specijalna ginekoloska bolnica Beograd će

od subote 28. novembra 2020.

biti preseljena na novu lokaciju:

Novi Beograd blok 26
ul. Antifašističke borbe 2a
(kod Crkve Sv. Simeona)
U periodu preseljenja, bolnički mobilni kontakt telefon
će biti dostupan 24/7 – +381 60 0120 096